bi

Kaç Farklı Makyaj Malzemesi Vardır?

20 Mart 2022

Kaç Farklı Makyaj Malzemesi Vardır?

 Makyaj malzemeleri ergenlik dönemlerinden itibaren çoğu kadının severek kullandığı, vazgeçilmezi olan ürünlerdir. Yüzün her bölümü için her yaş grubuna özel farklı tarzda, türde ve renkte çeşitli makyaj malzemeleri bulunmaktadır. Bu kadar çeşitli ürün olması akla kaç farklı makyaj malzemesi vardır? sorusunu getirir.

 Makyaj malzemeleri kategorisi altında yaklaşık otuz beş farklı tür bulunmaktadır. Otuz beş kategoriyi incelediğimizde, cilt, yanak, dudak, göz ve kaş olmak üzere makyaj için beş temel noktaya ağırlık verildiğini görmekteyiz. Bu beş temel noktaya ek olarak bakım kremleri ve kapatıcılar, fırçalar, süngerler ve temizleyiciler de makyaj esnasında kullanılan önemli ürünlerdir. Temel ve ek kategorileri toplayacak olursak çoğu kadın tarafından sıklıkla tercih edilen on farklı makyaj malzemesi olduğunu görmekteyiz. 

Beş Temel Makyaj Malzemesi

 Kadınların güzelliğine güzellik katan makyaj malzemeleri asıl olarak yüzün beş farklı bölgesine yoğunlaşacak şekilde üretilmektedir. Bu beş bölge, kişiliğin aynası gözler, yanaklar, dudaklar, yüz güzelliğinde önemli bir etkisi olan kaşlar ve cilttir. 

 Peki, göz makyaj malzemelerinden başlayarak beş temel makyaj malzemesi ne işe yarar? Göz makyajı kirpiklere ve göz kapaklarına çeşitli renkler vererek, kirpikleri şekillendirerek ve boyayarak gözün çekiciliğini, çarpıcılığını arttırmada kullanılır. Rujlar, kaş ve cilt makyajı ise sırasıyla dudakların, kaşların, elmacık kemiklerinin ve yüzün çekici görünmesini sağlar. Makyaj malzemeleri, bu özelliklerinin yanı sıra sağlıklı ve bakımlı bir görüntü elde etmede de yardımcı olmaktadır. 

Başlıca Diğer Makyaj Malzemeleri

 Kaç farklı makyaj malzemesi vardır? sorusuna ilk olarak beş temel makyaj malzemesini sayarak cevap verebiliriz. Ancak bu cevap bu sorunun cevabı olarak yeterli değildir. Ekstraların ve alt başlıkların haricinde mutlaka değinilmesi gereken beş farklı malzeme çeşidi daha bulunmaktadır. Bunlar ise cildi nemlendirmeye yardımcı olan bakım kremleri ve kapatıcılar olarak iki temel ve yardımcı ürünlerden oluşan üç yan kategoridir. Bu üç yan kategori ise makyaj fırçaları, temizlik ürünleri ve yumuşak dokusuyla çok güzel hissettiren makyaj süngerleridir.

 Yan kategori olmalarına rağmen makyaj fırçalarının ve süngerlerinin önemi temel malzemeler kadar çoktur. Seçilen fırçanın kalitesi ve tüylerinin yumuşaklığı, gerek yarattığı hissiyat gerek görünüş üzerinde büyük öneme sahiptir. Bu sebeple makyaj fırçası ve süngeri seçerken temel makyaj malzemelerinin seçiminde gösterilen kadar büyük özen gösterilmelidir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!