Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkamanın doğru olduğunu biliyorsunuzdur. Her ne kadar bunları bilsek de aslında birçok yanlış yaptığımızdan habersiz. Birçok ev kadını ne büyük hatalar yaptığını bir bilseniz!

Hadi şimdi gelin yaptığımız hatalara birlikte göz atalım.

Ahşap yerine plastik kesme tahtası kullanmak.

Bir çoğumuz plastik kesme tahtaların ahşap kesme tahtasından daha iyi olduğunu düşünüyorlar. Plastik kesme tahtaları plastik kesme tahtası malzemeden yapılıyor. Bakteri ürütmek için sentetik malzemeler tam bir ürüme ortamıdır. Ne kadar çok temizleseniz de bakteriler tamamını yok edilemiyor. Ahşap kesme tahtaların gözenekleri olduğu için bakterileri daha iyi hapsediyor. Ayrıca bakteriler için öldürücü ortamdır.

Kesme tahtalarını deterjan ile yıkamak

Gıda kalıntılarını kesme tahtalardan bulaşık deterjanı oldukça iyi temizler. Fakat kesme tahtalarda oluşan çizik ve kesiklerden gözle görülemeyecek kadar küçük gıda kalıntıları bulunuyor , sabunlu su ile yıkandığında kesme tahtası çözeltiyi emer, daha sonra üzerinde kesilenler yiyeceklere geçiyor. Bunun için kesme tahtaları oksijenli su ( hidrojen peroksit ) ile dezenfekte etmek daha faydalı olacaktır.

Uyandıktan sonra hemen yatak toplamak

Sabah uyandığımız da yatağımızı toplamak eminim hepimizin için zor oluyordur. Size sevindirici bir haberimiz var. Şöyle ki yatak üzerinde toz akarı bulunur. Bu toz akarı insan teninde ölü hücreleri ile beslenir çok küçük mikroskobik organizmadır. Sıcak ve nem ortamlar tam istenilen bir ortam oluyor. İşte bu yüzden yataktan kalkar kalkmaz yatak toplamak onlar için müthiş bir ortam oluyor. Bu durum bir çok rahatsızlılığı getiriyor. Bronşiyal astım , alerjik rinit ve konjontivit gibi alerjik durumlara neden oluyor. Bu nedenle yataktan kaltığınız da yatağın bir süre toplamadan bekletin.

Perdeleri sürekli açık bırakmak

Bazı evler çok güneş görüyor olabilir, bu tarafa dikkat edelim. Evinizdeki eşyalarınızın daha güzel ve ilk aldığınız gün gibi kalmasını istiyorsanız, günün en sıcak saatlerinde perdelerinizi mutlaka kapatın. UV ışınları nedeniyle ev içine giren güneş sıcaklığı mobilyalarınızı, eşyalarınızın daha erken renk değiştirmesine neden olur.

Banyoda ki havlular

Banyodaki havluları genelde kapı arkasına asılır. İşte bu mantar ve bakteri üremesi için uygun bir alandır. Banyo da oluşan nem, sıcaklık onlar için tam bir ürüme ortamı yaratıyor. Bu nedenle teninize zarar gelmemesi için havlularınızı 2 günde bir değiştirin.

Tuvalet temizliğinde tuvalet fırçasını hemen kutusuna koymak

Tuvaletinizi temizlerken fırçayı hemen kutusuna koymak, tuvaletteki bütün mikroplar kutunun içine girecek ve tam bir üreme ortamı olacaktır. Bunun yerine temizledikten sonra fırçayı kutuya koymadan biraz kenarda bekletmek yada asarak bekletmek daha iyi olacaktır. Bu şekilde fırçada ki nem dışarı çıkmış olur.

Temizleme deterjanları doğrudan püskürtme

Ev temizlerken temizlik malzemeleri doğrudan püskürtmek , yüzeyde göz ile görülemeyecek bir solüsyon oluşturuyor. Bu şekilde yüzeyde bulunan toz ve kirin yapışmasına sebep olur. Olması gereken temizlik deterjanı beze yada süngere püskürtüp daha sonra temizlemek olacaktır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  Ahşap ve laminat parke gü...

Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri Nelerdir?

28 Nisan 2022

Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri Nelerdir?Çalışma ortamlarımızdan otobüslere...