Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri Nelerdir?

28 Nisan 2022

Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri Nelerdir?

Çalışma ortamlarımızdan otobüslere, evlerimizin camından mutfaktaki cam ürünlere dek hayatın içine işlemiş olan cam malzemeli nesne ve ürünlerin temizliği son derece önemlidir. Gerek sağlık gerekse de estetik açısından bu önem paylaşılmaktadır. Çeşitli konumdaki cam ürünlerin temizliği ise farklılık göstermektedir.

Ofis, Otobüs ve Ev Pencerelerindeki Cam Lekelerinin En iyi Temizlenme Yöntemleri

Cam silmek deyince akıllara gelen ilk yöntem hiç şüphesiz bir camsil ürünü bir de okunmuş gazeteden oluşmaktadır. Ancak şu an içinde bulunduğumuz dönemde teknolojinin keşfi ve geri dönüşümün- hiç atık çıkartmamanın önemi son derece önemli olduğundan çeşitli özel kumaşlar ve yapılar göz önünde bulundurularak cam silmek için mikrofiber bezler üretilmiştir. Mikrofiber bezlerin lekeyi anlama teknolojisi ve dokulu kumaşı öncelikle temizleme işlevinde aktif rol oynarken diğer bez ve kimi zaman gazetelerde yaşanan tortu bırakma durumuna sebebiyet vermemektedir.

Kullanılan camsil ürünlerinin her bir farklı markada dahi işe yaradığı gözle görülmektedir. Camsil kullanmak istemeyen ve evde kendi deterjanını kullanarak daha temiz içerikli ürünler kullanmak isteyen kişiler ise bu durumda iki litre gibi bir ılık suya bir kaşık beyaz sabun rendesi ya da 1 ölçü yüzey temizleyici kullanarak da temizleme işlemlerine yardımcı olabilirler. Öte yandan sabun camdaki çeşitli dış etkenlerle oluşan kirliliklere karşı daha güçlü bir temizleyicidir.

Mutfak Eşyalarındaki Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri

Bardaklar, borcamlar, cam pipetler ve daha nicesi... Mutfakların olmazsa olmazı şıklık katan cam ürünler, kimi zaman estetik görüntüsünün yanı sıra kimi zaman kirlerle mücadele ederken insanları zorlayabilmektedir. Kalıcı bir şekilde yağ gibi lekeler ile savaşıyorsanız öncelikle yarım limonun suyunu sıkın ve kaynar bir su ile birlikte yağlı olan cam ürününüze dökün üzerini kapatın ve su soğuyana dek bekletin. Bu durum kiri yumuşatmaya ve limon da yağı kazımaya yarayacaktır. Bunun yanı sıra bu durumu yağ-çöz ya da çamaşır suyu ile de yapabilirsiniz ancak devamında kullanacağınız ürünü tamamen arındırdığınızdan emin olmalısınız bu tür kimyasal ürünler insan sağlığı açısından tehlikelidir. Daha çok su lekesi bulunan ya da bulaşık makinesinde tam yıkanmamış ürünleriniz için ise sirkeli su fayda sağlayacaktır ancak burada sirkeli suyu ılık bir karışım ile hazırlamak ve bulaşık yıkarmış gibi yıkamalısınız. Bir bekleme işlemi yapmanıza gerek yok. Yıkama işlemi sonrası mikrofiber özellikli bir bez ile kurulayarak kaldırmanız su lekelerine karşı korumanıza fayda sağlayacaktır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkam...

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  Ahşap ve laminat parke gü...