Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ve çok amaçlı bir alettir.Mikrodalga fırınlar tercih edilme nedenleri arasında pratik ve hızlı olmasıdır.Bir çok insan yemek ısıtırken ocakta ısıtmayı tercih etmez , bu insanlara hem zahmetli hemde zaman kaybettirici olarak görünür.

Mikro dalgayı genellikle buzlukta donmuş gıdaları çözdürmek ve ısıtılması gereken yemeklerde kullanırız.

Ama önemli olan bir ayrıntıyı sizinle paylaşmak isteriz.Mikrodalga fırın kullanırken kesinlikle metal aletle ısıtma ve pişirme işlemi yapmayınız.Hatta bizim size sunduğumuz önerileri lütfen dikkatli bir şekilde uygulayınız.

Her türlü elektrikli aleti kulanırken dikkat etmeliyiz.

Bizler bugün yazımızda mikrodalganın farklı kullanım alanlarından bahsedeceğiz.

Limonun suyunu son damlasına kadar kullanmak

Kimi zaman yemek yaparken elimizde tek limon olur ve aslında bu bize yeterli gelmez. İşte tam da burada mikrodalga fırının bize sağladığı yarar çok fazla .Emin olun limonun son damlasına kadar kullanmanıza yardımcı olacak bir yöntem var.

Bunu yapmak için öncelikle limonu mikrodalgaya uygun bir şekilde koyalım.'0 saniye kadar sayın ve fırında 20 saniye kalmasını sağlayın.Daha sonra çıkarın ve hemen sıkın. İnanın limonun içindeki her damlayı ziyan etmeden kullanacaksınız.

Bulaşık süngerlerini detaylı temizlemek ve dezenfekte etmek

Mutfakta bulaşık yıkarken kullandığımız süngerlerimiz , 1 hafta sonra bakteri ve kir biriktirmiş olur. Aslında çoğu zaman bizler bunun farkında bile olmayız. Süngerler hep temiz olduğu düşüncesi ev hanımlarında yaygındır.

Hatta size şunu söylesem ,desem ki bulaşık süngeriniz klozetinizden daha fala kirli ve bakterili. Eminim çoğunuz böyle birşeyin olmadığını düşünür.Ama bu gerçek bir durumdur.

Bulaşık süngerini her hafta dezenfekte etmenizde fayda var. Bunun için yapmanız gereken ,porselen bir kaba bir miktar su ve sirke ekleyin. Daha sonra içerisine mutfakta kullanmış olduğunuz süngeri koyunuz.Mikrodalga fırının en üst ve en sıcak bölümünde 1 dakika kadar bekletiniz.Sirkenin bünyesinde barındırdığı asit , süngerde bulunan her türlü kiri ve bakteriyi öldürüp ,süngerinizi tertemiz yapacaktır.

Kozmetik Ürünlerin vazgeçilmezi Maskara Fırçasını Yenile

Elinizde bulunan maskara fırçasının ömrünü uzatmak ve tekrar yeni ve kullanışlı hale getirmek istiyorsanız ,Maskara fırçanızı bir bardak suya yerleştirin ve 40 saniye kadar mikrodalga fırında bekletin.Bu yöntem ile kurumuş maskara fırçanız eski haline gelecektir.

Soğan doğrarken işkence haline gelen göz yaşarmasını önleyin

Soğan içinde bol miktarda kükürt maddesi bulunduran bir gıdadır.Bu kükürtlü yapı soğan doğranmaya başlayınca hemen ortaya çıkar ve sonuç yaşarmış gözler.Sizlerde bu durumdan çok rahatsız oluyorsanız ve zamanınızı gözünüzü yaşartarak geçirmek istemiyorsanız vereceğimiz öneriyi uygulamalısınız.

Bunun için soğanı kabuklarından ayırın ve iki ucunu kesin.Daha sonra iki ucu kesik soğanı mikrodalgaya koyun. 30 saniye kadar beklettikten sonra soğanı çıkarın ve gözünüz yaşarmadan soyun.

Rengi solan kıyafetleri boyayın

Çok sevdiğiniz ve atmaya kıyamadığınız kıyafetiniz soldu eyvah !! Hemen panik yapmayın çözümü var.Mikrodalga imdadımıza yetişir.

İlk önce solmuş olan kıyafetiniz için istediğiniz bir renkte kumaş boyası alın.Daha sonra boyatmak istediğiniz kumaş yada kıyafeti önceden doldurmuş olduğunuz su dolu kabın içine koyun.Daha sonra boyanızı ekleyin üzerine.Kabın üstünü örterek mikrodalgaya yerleştirin.Mikrodalganızı en yüksek ve sıcak olan ayara getiriniz.3- 4 dakika kadar mikrodalgada beklesin kıyafetiniz.Sonra çıkarın bir kaç dakika daha bekletin.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu o...

Gezegen Nedir?

17 Temmuz 2022

Gezegen Nedir?Gökyüzü her zaman merak uyandırır. “En büyük ve en küçük gezegenler ha...