Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi durumlar da bardaklarınız da çizilmeler ve matlaşmalara sebep olur. Kirli , çizilmiş olan bardaklar bazen çözüm olarak yenilemekte geçiyor. Peki çizik ve kiri nasıl önleyebiliriz ? Çizilen bardaklar nasıl ilk haline getirebiliriz ? Sorunuzun cevabı yazımızın devamında.

 

Bardaklarımızda oluşan çizilmelerin tek sebebi , belki çok şaşıracaksınız bulaşık ama yıkamak için kullandığımız bulaşık makinesidir. Makinede dikkat etmemiz gereken konular ile çizilmeleri önleyebiliriz. Nasıl mı? gelin hep beraber yapalım.

Bulaşık makinesinde bardaklar niçin çiziliyor?

Makinenizin daha sağlıklı çalışması için tuz ve parlatıcıyı ihmal etmemeniz gerekiyor. Bu iki ürün eksik olduğunda bulaşık makineniz düzgün çalışmaz ve çizik ve matlaşmalara neden olur. Bir çok markette hepsinin aynı anda olduğu tabletleri, makinanızın ihtiyacı olan parlatıcı ve tuzu karşılamaz. Bu sebepten dolayı bulaşık makinanızın göstergelerini sürekli takip etmeniz gerekiyor. Kullandığımız suyun içinde kirecin çok olması bardaklarımızda çiziklere neden olsa da bu iki uygulama suyu yumuşatacaktır ve çiziklerin oluşmasını önleyecektir.

Makinenizde kullanacağınız deterjan ve yumuşatıcı, parlatıcı olmadığı zamanlar da parlatıcı kısmına sirke ekleyebilirsiniz. Sirke bulaşık makinenizin belirli dönemlerde temizlemek için işe arayacaktır.

Çiziklerin oluşmasında ki nedenlerden biri de, bulaşık makineye yanlış yerleştirmekten kaynaklanmaktadır. Bulaşık makinenize gereğinden fazla doldurursanız , bulaşıklarınız yeterince temizlenmez ve çizilmesine neden olacaktır. Makinenize kirli bir şekilde koymaktansa peçete ile temizleyip koyabilirsiniz. Bulaşıkları makineye koyduktan hemen sonra yıkanmaz ise tabaklarda oluşan kir birikintileri makinenizin zeminine kuruyup yapışmasına neden olacaktır. Daha sonra yıkanmaya başladığında kalıntılar yüzeye çıkar ve bulaşıklarınız da çizikler olmasına sebep olur.Özellikle cam yüzeylerinde daha fazla çizikler oluşturur.

Elma sirkesi

Başka bir uygulama ise elma sirkesidir. Elma sirkesini bir kabın içinde su ile bire bir oranda ekleyerek çizilen bardaklarınızı ekleyin ve ortalama 1 saate kadar bekletelim. Daha sonra çıkardığımız bardakları temiz bir bez ile ovarak temizleyin. Sirke kokusu sizi rahatsız ediyorsa daha doğal bir deterjan ile yıkayabilirsiniz.

Bazen bardaklarda ki çizikler az olabiliyor. Böyle durumlarda bir bez üzerine dökeceğiniz elma sirkesini bardaklarınızı ovarak parlatabilirsiniz. Arkasından bardaklarınızı yıkayıp kurutabilirsiniz. Çizik ve mat görüntünün kaybolduğunu görebilirsiniz.

İncir yaprağı

Diğer bir yöntem ise taze incir yaprağı. Çizik oluşan bardaklarınızı incir yaprağı kullanarak kurtulabilirsiniz. Almış olduğunuz incir yaprağı işe çizik oluşan bardakları ovarak parlatabilirsiniz. Daha sonra makinada yada elinizde yıkayarak çiziklerin yok olduğunu göreceksiniz.

Vermiş olduğumuz bilgiler ile bardaklarınız da ki çiziklerden kurtulabilirsiniz, yeniden olmaması için makinenizi zaman zaman bakımını yapıp kullanım talimatlarına uymanız gerekmektedir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu o...

Gezegen Nedir?

17 Temmuz 2022

Gezegen Nedir?Gökyüzü her zaman merak uyandırır. “En büyük ve en küçük gezegenler ha...