Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu olabilir hatta delilikle bile suçlanabilirdiniz ama gelişen dünya teknolojisiyle birlikte giderek hayallerimizdeki birçok olay günlük hayatımıda yer  edindi .akıllı telefonlar akıllı bilgisayarlar plazma telefonlar görüntülü konuşma uçakla başka bir ülkeye gidebilmebunlar eski çağlardahayal bile edilemeyecek kadar büyük olaylardı yapılan icatlar doğrultusunda gelişen teknoloji ile birliktw birçok olay hayal den öteye geçebildi hatta günlü rtinimiz haline geldi bile  Zamanda yolculuk fikri  dünyadaki insanların  çoğunu cep ettiğinden  yıllardır sinema filmlerinden edebi eserlere kadar birçok farklı yapıma konu oluyor. Günümüze kadar yapılan birçok bilimsel çalışmalar daha zamanda yolculuk yapmaya dair herhangi  bir gelişme olmadığını ancak tarihte yaşanılan olayların kesin bir şekilde değiştirilemeyeceğini gösteriyor, teknolojik aletleri cihaları geçmişe götürmek mümkün değil o yüden  geleceği değiştiremeyiz.Peki geçmişe yönelik herhangi bir değişiklik olmazsa neden zaman yolculuğu keşif edilsin ki zamanla bilim insanları bu sorunun bu yüden ortadan kaldıralacağını düşünüyor.

Zaman Yolculuğu Hakkında Teoriler

Zaman yolculuğunun  mümkün olup olmadığı bir tam bir bilinmez  olmaya devam ederken birden akıllara Einstein'ın izafiyet teorisi geliyor. İzafiyet teorisi ise ; zaman, yer ve hareket olaylarının birbirinden bağımsız olmadıklarını, aksine bunların birbirine bağlı izafi bir bütün olduğunu iddia eder. Cisim zamanla, zaman cisimle, mekân hareketle, hareket mekânla yani hepsinin  birbiriyle bağlantılı olduğunu açıklıyor aslında Einstein'ın denklemleri   ikilemlerin başladıkları yerde biten döngülerin varlığını açıklıyor. Basitçe açıklamak gerekirse bu dairesel yörüngelerden birini izleyen bir nesne, sonunda başladığı yere ve zamana geri döner. Yani nesne geçmiş benliği ile iletişim kurabilir demiştir.

Fakat bu olasılık yıllar boyunca birçok fizikçi tarafından tartışılmıştır. Stephen Hawking 1992'de yayınlanan bir yazısında 'Fizik yasaları kapalı zamana benzer eğrilerin ortaya çıkmasına izin vermiyor' demiştir.

Costa bu olayı ise  'Şimdiye kadar yaşanan her şey sadece bir kez gerçekleşmiştir' diye açıklayabiliyor.

Örneğin son yıllarda dünyamızda  çok büyük etkiler yaratan  koronavirüs pandemisini başlamadan bitirmek amacıyla 2019'a dönüp ilk hastayı kurtarmaya çalışsak da başarısız oluruz. Çünkü Pandemi tüm olasılıklara rağmen ortaya çıkmıştır ve bizim geçmişe dönme amacımız da pandeminin varlığının kendisidir. yani zaman yolculuğu paradoks bir hal aldığı için zamanla bu sorularda ortadan kalkıyor tabi merakla hala  araştran bilim insanlarımız mevcut imkansız değil.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi ...

Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Gezegen Nedir?

17 Temmuz 2022

Gezegen Nedir?Gökyüzü her zaman merak uyandırır. “En büyük ve en küçük gezegenler ha...