Vücudunuz ürik Asidi Fazla Üretiyor mu ? Çaresi Nedir ve Hangi Besin İyi Gelir

27 Eylül 2023

Vücudumuz bazı besinleri tükettikten sonra ortaya pürinin adı verilen madde ortaya çıkar ve vücut bu maddeyi dışarı atamaz. Pürin maddesi bazı yiyecek gruplarında oldukça fazladır.

Kan değerleri ölçümü sonucunda bazen ürik asit seviyesi yüksek çıkar.Bu oranın yüksek olması hiperürisemi olarak bilinir.

Aslında vücut otomatik olarak vücuttaki ürik asidi idrar yolu ile dışarı atma yeteneğine sahiptir.Bazen bu durum yetersiz olur ve idrar yoluyla atılamayan fazla ürik asit kemik ve eklem bölgelerinde birikim yapar , bunun sonucunda kemiklerde kristallenmeler oluşur.

Vücudun eklem ve kemiklerinde kristallenme oluşumu sonucu çoğumuzun bildiği bir hastalık olan gut hastalığı ortaya çıkar.

Hatta böbrek yetmezliği ve böbrek taşı oluşumları da çoğu zaman buna bağlıdır.

Gut hastalığı oluşumu sonucunda vücudumuzda şişlikler oluşur.Bu şişliklere ek olarak kanımızda ve idrarımızda asit oranı yükselir.

Yüksek oranda ürik asit sebebi nelerdir ?

  • Bazı böbrek rahatsızlıkları
  • Diyabet , şeker hastalığı
  • Troid problemi
  • Yanlış ve dengesiz beslenme ile yapılan bazı diyetler
  • Hamilelik ve hamilelik sırasında yaşanan sıkıntılar
  • Yeterli ve dengeli beslenememe
  • Bazen genetik faktörler

Ürik asiti nasıl normale dönüştürürüz ve kontrol altına alırız.Hangi yiyecekler faydalı olur.Sizlere anlatmaya çalışcağız.

Limon Suyunun Faydası

Limon suyu içerisinde bolca antioksidan madde içerir.Kronik hastalıkların tedavisinde önemli rol oynar.Limon suyu ayrıca bağışıklığa çok faydalı bir besindir.

Tüm bunların yanında ürik asit tedavisinde de çok başarılı sonuç almamıza yardımcı bir besin maddesidir.Limonun asidik bir yapısı vardır.Bu asidik yapı sayesinde vücudun alkali bir hal almasına yardımcı olur. Bu sayede vücutta bulunan fazla miktardaki ürik asit normale döner.

Ayrıca limon bol miktarda C vitamini içerir.C vitamini ürik asit dengeleme konusunda fayda sağladığı bilinmektedir.

Uygulaması oldukça basittir.Sadece bir limonu alın ve sıcak olmayan ılık suya sıkın.Sabahları aç bir şekilde limonlu ılık su içmeyi deneyin bir süre.Bu uygulamayı iki hafta süreyle uygulayın.

Elma Sirkesinin Faydası

Sirkenin ne kadar faydalı ve şifa dolu bir besin olduğunu bilmeyen yok gibidir.Elma sirkesinin kullanım alanları çok eski tarihlere dayanmaktadır.

Elma sirkesinin en bilindik faydası bağışıklık güçlendirici olmasıdır.Elma sirkesi bir nevi dezenfektan görevi de üstlenmektedir.Temizlik alanında da oldukça yaygın kullanımı vardır.

Cilt sağlığına faydası çok fazladır. Ciltte oluşan mantar, sivilce , siğil vb durumların tedavisinde oldukça fazla kullanılır.

Ürik asit vücudumuzda adeta bir atık gibi bekler.Sirkenin ürik asidi vücuttan parçalayarak atma özelliği vardır.

  • 1 bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin
  • Bir güzel karıştırın

Daha sonra bunu sabahları uyanır uyanmaz aç karna için.Bu kürü 2 yada 3 hafta kadar devam ettirin.Fazla tüketimden kaçının.

Karbonatın Faydası

Karbonat ürik asit tedavisinde oldukça faydalı sonuçlar ortaya koyar.Karbonat vücudun normal Ph değerini düzenlemeye yardımcıdır.Vücudun Ph düzeyi normale dönerse ürik asit oluşmaz veya varsa ürik asit oranı düşer.

Karbonat ürik asidin yükselmesi sonucu ortaya çıkan kristalleri çözer ve bu kristallere bağlı olan ağrılar hafifler.

Ayrıca karbonat vücudun doğal alkali dengesi içi çok önemlidir.vücudun alkali düzeyi normale dönüşmeye başlayınca , vücutta biriken ürik asit çok kolay bir şeklide böbreklerden atılır.

Kullanımı

Bir bardak suyun içine , yarım çay kaşığı kadar karbonat ekleyin.Bu karışımı sabah , öğle ve akşam olmak üzere iki haftayı geçmemek kaydıyla için.

Not :

Kronik rahatsızlığınız yada tansiyon probleminiz varsa lütfen tüketmeyiniz.

Suyun Faydası

Çoğu insan suyun ne kadar faydalı ve gerekli olduğunun farkında değil.Susamadan su içemeyen insan sayısı oldukça fazla.Vücudumuzun büyük bir çoğunluğu sudan oluşur.İşte bu yüzden organlarımız çok fazla ihtiyaç duyar suya.Günde en az 2 litre su tüketilmesini uzmanlardan sıkça duyarız.

Günlük yeterli su içmek , vücut ve organların yeterli çalışması için şarttır. Özellikle böbreklerin yeterli suya ihtiyacı vardır.

Yeterli su içmek vücutta bulunan ürik asidin atılımını kolaylaştırır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Karındaki Şişliğin 5 Sebebi

25 Eylül 2023

Çoğumuz karın şişkinliğinden muzdarip. Nüfusun %15 ile %35 bu şişkinlikten şikayetçidir...

KEMİK ERİME RİSKİNE KARŞI KALKAN !!!

18 Eylül 2023

Kuru eriğin sağlık açısından pek çok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları: ...

KALÇA AĞRISI KANSER BELİRTİSİ Mİ

16 Eylül 2023

KALÇA  AĞRSIKalça ağrısı, kalça ekleminde ve çevresindeki dokularda meydana gelen acı ...

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜREN GIDALAR

13 Eylül 2023

Yüksek tansiyon, kanın damar duvarlarına yüksek basınçla doğru akışıdır. Bu durum, kalp v...