Kahve İçmek Dışında 8 Bilmeniz Gereken Faydaları

5 Eylül 2020

Kahve içmek insanlar için ne kadar fadalı olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsan faydaları dışında bir çok kullanım alanları olduğundan bahsettiğimizde kahvenin nelere faydalı olduğunu çok şaşıracaksınız. Şimdi sizinle paylaşacağımız yazı ile kahvenin hayatınızda yeri daha fazla olacak. Hadi başlayalım.

1.Sivrisinek ve Böceklerden Kurtulmak

Kahve içinde böcekler için zehir olan diterpenler barındırır. İnsanlık için faydası oldukça fazla olan diterpenler sinekler için o kadar da faydalı değil ,hatta korkulu rüyası diyebiliriz. Bahçeli evleri olanlar yada evlerinin etrafında çok fazla ağaç olanlar için masanızın yada herhangi bir yere kahve serpin, sinek ve böceklerin yanınıza gelmediğini göreceksiniz.

Hatta evinizde çiçek yada bahçenizde bulundurduğunuz çiçek , bitkilerin toprağına kahve dökerseniz sineklerin çiçeklerinize zarar vermediğini görebilirsiniz.

2.Kopan çiçekleri daha uzun süre canlı tutabilir.

Bir çiçek demetini vazoya koyarız ama kısa süre de çiçek tamamen solar. Çiçeğinizin daha canlı kalması için , filtre kahveyi çiçeğin suyuna ekleyebilirsiniz. Demini almış olan kahvenin içinde nitrojen,magnezyum ayrıca potasyum vardır. Bu uygulama çiçeğinizin daha uzun yaşamasına ve beslemesine yardımcı olacaktır.

Yada: Bilinen türk kahvesini hepsini dökmeyelim eğer filtre kahve yapmak istiyorsanız , türk kahveyi bardağa dolduralım bu şekilde bir süre bekletelim. Telvesi bardağın dibine çöktüğünden ve üstündeki kahveden faydalanabilirsiniz.

3. Eti Yumuşatıyor

Eti marine etmenin eti daha yumuşak hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Fakat etin daha yumuşak hale getirmek için, etinizi pişirmeden önce marine ederken üzerine biraz kahve serpelim , etinizi pişirirken daha yumuşak hale gelecektir. Kahve içinde bulunan asit eti sert yapısını yumuşatacaktır.

4. Evde evcil hayvan kokusunu halıda yok ediyor

 

Evcil hayvan çoğu kişinin evinde yoktur. Ama çevremizde yakınlarımızda olabilir yada evimizde evcil hayvan vardır. Evimizde olan evcil hayvan genelde halının üstüne yatar. Bu gibi durumlarda halımızda kötü bir koku kalır. Çözümü çok basit kahve. Halınızın üzerine kahveyi serpelim 20-25 dakika sonra halıyı süpürün. Sonuç mükemmel kokudan hiçbir şey kalmamış.

5.Kirli tavaları ve tencereleri mükemmel temizler

 

Tenceremizde , tavalarımız da çıkmayan kirleri kahvenin ilk hali ile yani toz sert haliyle kolayca temizleyebilirsiniz. Bulaşık süngerinizin üstüne kahveyi dökün ve temizleyin. Tertemiz olduğunu göreceksiniz.

6. Şöminenizdeki odun ve kömür kirleri temizler ve güzel kokmasını sağlar.

Çoğumuzun evinde şömine olmayabilir. Şöminesi olanlar için bu paylaşım faydalı olacaktır. Şömineyi temizlemeden önce kömürünüzün veya odunun üstüne kahve tozu serpelim . Çok dökmeniz de fayda vardır. ne kadar çok dökerseniz o kadar az toza maruz kalırsınız. Hapşırma durumlarını yaşamak istemeyenler için bu yöntem etkili olacaktır.

7.Buzda kaymayı önleyecektir

Tuzda olduğu gibi kahve de buz olan yollarda kaymayı önleyecektir. Öncelikle soğuk ve karlı şehirlerde kapı eşiklerine tuz yerine kahve dökebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus kahvenin toz hali değil sert halini kullanmanız daha faydalı olacaktır.

8. Ayakkabı yada ayak kokusuna son

Kahvenin içinde bulunan nitrojen kötü kokuları absorbe eder. Evinizde bulunan eski sprey içine su ile kahve koyarak kötü kokan ayakkabılarınıza yada evinizde kötü kokan yerlere bu kahveli spreyi sıkabilirsiniz tüm kokuyu alacaktır. Kimi kişilerin ayak kokusu çok olur onlar için bu uygulama faydalı olacaktır. Ayrıca kahve telvesi ile ayağa yapılan ayak maskesi kokuyu önlediği biliniyor.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi ...

Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu o...