Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

Ahşap ve laminat parke günümüzde birçok ev ve işyerinin zeminini süslemektedir. Her parke ahşap malzemeden yapılsa da masif ahşap zeminlerin tamamen doğal olması onları başka bir kategoriye sokar. Özellikle geçmişte ev alırken veya inşa ederken parke kullanımı en önemlisidir. Laminat ve ahşap parkeler uzun yıllar sağlıklı ve dayanıklı olduğu için tercih edilir. Üstelik masif parke, yani masif ahşap parkenin ısı yalıtımı aslında çok cep dostudur ve tasarruf sağlar. Ağır kimyasallar içermeyen aşındırıcı olmayan bir ahşap temizleyici ile ahşap ve laminat parkeler temizlenmelidir. Sıvı bulaşık deterjanı da işe yarayacaktır. Aslında temizleme yöntemleri hakkında pek bir şey bilinmiyor. Laminat parkeleri ılık suya 1-2 kapak temizlik ürünü ekleyerek yumuşak bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Arap sabunları ahşap ve laminat parke temizlemek için mükemmeldir. Arap sabunu yapısı gereği parlaklığını koruyan doğal bir temizlik ürünüdür. Çok fazla köpük oluşturduğu için temizlik ürünleri alırken su, sabunlu su ve sirke kullanılmalıdır. Bu şekilde köpürme azalır ve sanitizasyon artar.  Metalik renkli teller ile tava veya tencerenin dibi temizlenebilir ancak bu ürün asla ahşap ve laminat zeminlerde kullanılmamalıdır.  

 

Parke Temizliği ve Parlatması Nasıl Yapılır?  

 Ahşap zemin temizliğinde yapılan en büyük hata, temizlik sürecinde çok su kullanmak ve kimyasal ürünler kullanmaktır. Ancak  ahşap yüzeyin sadece nemli bir bezle silinmesi tavsiye edilmektedir. Parke yüzeyini bir bezle temizlemek için parke temizleyicisi olarak pazarlanan ürünler yerine sabun veya sirke kullanılabilir. Ahşap ve laminat parke temizliği için mikrofiber bez tercih etmek faydalı olabilir. Çok fazla su teması olan parke zeminler uzun süre ıslak bırakılırsa kabarma ve sarkma meydana gelebilir. Bu nedenle dikkatli olmak ve bezi sıkarak temizlemek önemlidir.  

Ahşap Parke Temizliği Ve Parlatılması  

Ahşap parke zeminlerin temizliği Hlı gibi malzemelere göre daha kolaydır, düzenli olarak temizlenirse daha uzun süre dayanır ve parlamaya devam eder. Ahşap zeminin bakımı belli bir süre devam ediyorsa ahşap zemine cila sağlar. Kararan ve deforme olan parkenin tekrar parlaması için yapılması gereken tek şey sıyırıcı polisaj işlemidir. Yeni hazırlanmış ve henüz eskimemiş parke zeminlerinize parlak bir parlaklık kazandırmak için, bir kova suya sirke veya Arap sabunu ekleyerek parke yüzeyi temizlemeli ve cilalanmalıdır. Ardından suyu, ıslaklık kalmayacak şekilde mikrofiber bir bez ile iyice silinmelidir.  

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkam...

Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri Nelerdir?

28 Nisan 2022

Cam Lekelerinin En İyi Temizlenme Yöntemleri Nelerdir?Çalışma ortamlarımızdan otobüslere...