Cilt Tipinize Göre Güneş Kremi Seçimi

9 Nisan 2022

Cilt Tipinize Göre Güneş Kremi Seçimi

Cilt tipinize göre güneş kremi kullanmak güneşin zararlı etkilerini engellerken cildin sebum dengesini korumamızı yardımcı olmaktadır. Ayrıca gözeneklerin tıkanmasını da engellenmektedir.

Ultraviyole A ışınları ve ultraviyole B ışınları güneşten yayılan zararlı ışınlar olmaktadır. Cildimizin yaşlanmasına sebep olan çevresel koşullar içerisinde de ilk sıralarda yer almaktadır. Yani uzun süre ve korumasız güneşin zararlı ışınlarına doğrudan maruz kalmanın birçok etkisi bulunmaktadır. Buna göre cildin korumasına, yanmasına, cilt üzerinde lekelenme oluşmasına, kırışmasına ve cilt yapısının bozulup olması gerektiğinden daha az sarkmasına sebep olmaktadır. 

Bundan dolayı cilt tipinize göre güneş kremi seçimi yaparken dikkatli olmanızda fayda vardır. 

Cilt Tipine Uygun Güneş Kremi

Birçok insan için yüksek korumanın yanı sıra yaşlanma karşıtı etkileri de olan güneş kremleri bulmak zordur. Çünkü piyasada neredeyse her markanın kendine özgü birçok güneş kremi çeşitti bulunmaktadır. Güneşin etkileri her cilt tipine göre farklı olduğundan cilt tipinize göre güneş kremi seçimi yapmanız oldukça önemlidir. Eğer cilt tipinize uygun bir güneş kremi seçmezseniz güneşten korunayım derken başka cilt problemlerine de davetiye çıkarmış olursunuz. 

Güneş kremi seçerken hassas ciltler, kuru ciltler, karma ciltler, yağlı, atomik ciltler için uygun güneş kremi seçmelisiniz.

Güneş Kremi Seçimleri

Güneş kremi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken cilt yapınızdır. Cilt yapınız hassas ve alerjik ise cildin kendi kendini koruma özelliği düşük olduğundan sebum sıvısı cilt yüzeyinde savunabilecek düzeylerde değildir. Çevresel koşullardan etkilenmeye açık olan bu cilt yapıları için genelde 50 SPF olan ürünler tercih edilir. Bu cilt yapısına sahip insanlar normal güneş kremleri asla kullanamamalıdır.

Kuru cilt yapısına sahip bireyler için güneş kremi seçimi yaparken ciltleri nem tutma kapasitelerinden dolayı düşük olduğundan su bazlı güneş kremleri kullanmaları ideal olmaktadır. Bunlarda uzun süre nemlendirme sağlayan güneş kremleri kullanılması gerekmektedir.

Yağlı cilt yapısına sahipseniz sebum sıvısının aşırı salgılanmasından dolayı ciltleri sürekli yağ kusmaktadır. Bundan dolayı ciltleri parlar. Gözenekleri geniş olan bu insanların kullanması gereken güneş kreminin özellikleri yağsız güneş kremleri kullanmaları gerekir.

Karma cilt yapısına sahip bireylerin en büyük sorunları sivilce olmaktadır bu bireylerin cilt yapıları için kullanmaları gereken güneş kremleri bir dermatolog tavsiyesi üzerine olması gerekir. Cilt tipinize göre güneş kremi seçimi seçerken önce bir dermatolojik cilt testi yapmanızda fayda vardır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bu Baharat İle Cildinizdeki Kırışıklıklardan Kurtulun

29 Eylül 2023

Belli bir yaştan sonra cildimizin kırışıklıklarına engel olmak mümkün değil. Tüm dünya...

GENÇLEŞMEK İÇİN TATLI BADEM YAĞI

8 Ağustos 2023

Tatlı badem yağı, tatlı bademlerin soğuk presleme yöntemiyle elde edilen bir bitkisel yağdır...

YAŞLILIK LEKELERİNİ BİTİRMEK KOLAY !!

5 Ağustos 2023

Yaşlılık lekeleri, güneş ışığına maruz kalma nedeniyle ciltte oluşan kahverengi lekelerdi...

PAPATYANIN FAYDALARI

12 Temmuz 2023

Papatyanın birçok faydası vardır. İşte papatyanın sağlık ve güzellikle ilgili 50 faydasın...