Magnezyum Eksiliğinde Vücutta Neler Oluyor?

19 Temmuz 2020

Magnezyum vücutta bolca bulunması gereken bir mineraldir.Magnezyum vücudumuzun genel sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir.Magnezyum vücudumuzdaki kas ve kemiklerin işleyişi için de çok önemlidir. Magnezyum tükettiğimiz bazı gıdalarda doğal olarak bulunmaktadır.

  • Magnezyum eksikliğiniz varsa ,bitter çikolatayı bolca yemenizde fayda var.Bitter çikolata günlük almanız gereken magnezyumu fazlasıyla bünyesinde barındırır.Ayrıca siyah çikolata ayrıca sinirleri yatıştırır, antioksidandır ,kolesterolü dengeler, kan akışını arttırır, cilt sağlığını korur. İşte bu yüzden çok abartmamak kaydıyla günlük siyah çikolatayı gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
  • Günlük bir adet avokado yemeniz ,sizin günlük almanız gereken magnezyum için yeterlidir.Ayrıca avokado yüksek oranda A,C ve E vitamini barındırır.Kansızlık sorunlarına faydalıdır.Özellikle çocukaların ve hamilelerin tüketmesi gereken bir besindir.Kalp sağlığına ve kolesterole faydası çok fazladır.
  • Ceviz ,fındık , badem , ceviz , kaju gibi kuruyemişler magnezyum zenginidirler.Ayrıca kalp dostu besinlerdir.Kanser riskini azaltır.Özellikle diyet zamanlarında besinlere eklenme nedeni de oldukça faydalı meneral ve vitamin içermesinden kaynaklanır.
  • Mercimek ,nohut , fasulye gibi baklagiller yüksek oranda magnezyum içerir.Bu saydığımız baklagiller , sofralarımızın baş tacı olmayı yıllardan beri sürdürmeye devam eden besinlerdir.Yüksek oranda B12 ve E vitamini içermesi nedeniyle vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.Özellikle kışın fazla hasta olmak istemiyorsanız , bol miktarda kuru baklagil tüketin.Ayrıca kan şekerini de dengelemeye yardımcıdır.
  • Muz kalp sağlığını korumak için çok faydalı bir besindir.Ayrıca yüksek oranda magnezyum içerir.Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle zayıflamaya yardımcıdır.Saç sağlığı için de oldukça faydalıdır.
  • Somon , uskumru vb balıklar magnezyumu içlerinde barındıran en önemli besin maddesidir.Balık içerdiği d vitamininden dolayı vücudu hastalıklara karşı korur.Haftada en az iki defa balık tüketmek gerekir.

Magnezyum Eksikliği Belirtileri

  • Özellikle hamilelik dönemlerinde en çok rastlanan durum kas kramplarıdır. Vücudunuzda fazlaca kramp ve kasılma varsa magnezyum eksikliği olabilir.
  • Magnezyum eksikliği ve depresyon arasında bağlantı olduğu yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır.Halsizlik , üzüntülü hissetme ,uyku hali gibi durumlar eksikliğinin göstergesidir.
  • Sürekli yorgun olma hali kemik zayıflığını gösterir.Magnezyum eksikliği kemik yapısını olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Magnezyum eksikliği tansiyon hastalıklarını tetiklemekte. Tansiyon hastası olanların magnezyum oranlarına baktırmaları gerekmektedir.
  • Kadınlarda adet sancıları, düzensiz ay hali gibi durumlar.
  • Sıkça baş ağrısı yaşamak ve migren atakları.
  • Sürekli herşeye sinirlenmek .
  • Epilepsiye benzer nöbetler

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Vücudunuz ürik Asidi Fazla Üretiyor mu ? Çaresi Nedir ve Hangi Besin İyi Gelir

27 Eylül 2023

Vücudumuz bazı besinleri tükettikten sonra ortaya pürinin adı verilen madde ortaya çıkar ve...

Karındaki Şişliğin 5 Sebebi

25 Eylül 2023

Çoğumuz karın şişkinliğinden muzdarip. Nüfusun %15 ile %35 bu şişkinlikten şikayetçidir...

KEMİK ERİME RİSKİNE KARŞI KALKAN !!!

18 Eylül 2023

Kuru eriğin sağlık açısından pek çok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları: ...

KALÇA AĞRISI KANSER BELİRTİSİ Mİ

16 Eylül 2023

KALÇA  AĞRSIKalça ağrısı, kalça ekleminde ve çevresindeki dokularda meydana gelen acı ...