Mutfaklarda Balık Kokusunu Önlemek İçin Tüyolar

15 Nisan 2022

Mutfaklarda Balık Kokusunu Önlemek İçin Tüyolar

Pek çok kişinin özellikle kış aylarında severek tükettiği besinlerden biri olan balık hem fırında hem de tavada pişirildiğinde ister istemez kokulara neden olabilmektedir. Bazen günlerce evden çıkmayan bu koku nedeni ile pek çoğumuz dışarıda balık tüketmeyi tercih ediyoruz. Ancak evde kendimizin hazırladığı balıkların lezzeti bir başka olduğundan mutfaklarda balık kokusunu önlemek için tüyolar sıkça araştırılan konulardan olmaktadır. Bu kokudan kurtulabilmek için çeşitli püf noktaları bulunmakta olup yazımızın devamında bu maddeler tek tek ele alınmıştır.

  • Öncelikle balık pişirdikten sonra ocakta kaynatılan sirke ve su karışımı balık kokusunu bastırmak için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Bunun için yarım çay bardağı sirke ile bir çay bardağı su karıştırılarak düşük ateşte kaynatılmalı ve kokusunun çıkana kadar kaynatmaya devam edilmelidir.
  • Balık pişirdiğinizde evyenizi ve tezgahınızı kereviz yaprakları ile ovalayabilirsiniz. Kerevizin güçlü aromatik kokusu hemen etrafa yayılarak balık kokusunu bastırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Bir tencerede sirke, su, defne yaprağı ve çeyrek limonu kaynatmak da işe yarayacak çözüm önerilerindendir. Bu karışıma bir kaç parça ilave edeceğiniz karanfil parçaları ile ortama taze hava dolmasını sağlayabilirsiniz.
  • Balık kızartırken içerisini havalandırmak kokunun azaltılması için yapılabilecek en doğal önlemlerdendir. Diğer odaların kapısını kapatarak kötü kokunun içeriye yayılmasını engelleyebilirsiniz.
  • Kokulu ve aromatik mumları pişirme işlemi sonrasında yakmanız ortamın kokusunu bastırmanıza olanak verecektir. Bu işlemi yapmadan önce pişirme işleminin gerçekleştirildiği odayı bir süre havalandırmanız kokuların karışmasını engellemede size yardımcı olacaktır.

Balık Kızarttıktan Sonra Kızartma Tavası ve Tabakların Temizliği

Balık kızartma işleminin sonrasında kalan yağ evyeye kesinlikle dökülmemelidir. Bu çevremiz için oldukça zararlı bir davranış olacaktır. Hem de kötü kokuların evyeden mutfağa yayılmasını sağlamaktadır. Kalan yağ artıklarının uygun şişelerde biriktirilerek atık yağ kutularına atılması gerekmektedir. Balık kızarttığımız tava ve tabakları temizlemek için ise bulaşıklar bekletilmeden ılık suda sirkeli ve deterjanlı su yardımı ile yıkanmalı ve güzelce durulanmalıdır. Tava, tabak ve çatalların temizliğinde limonla ovalama yöntemi uygulanır ise balık kokusu kısa sürede çıkacak bulaşıklarınız tertemiz kokacaktır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkam...

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  Ahşap ve laminat parke gü...