Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etkisi ile pek çok kişinin tercih ettiği çaylardan biridir. Yazımızın devamında Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Sorusu ile ilgili bilgiler edinebilir, ayrıca papatya çayının kullanımı ile ilgili sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Papatya çayının bilinen ilk faydası uyku getirici ve rahatlatıcı etkisi bulunduğu yönündedir. Özellikle stresli bir günün ardından akşam yemeğinden sonra tercih edebileceğiniz papatya çayının bunun dışında da pek çok faydası bulunmaktadır. Hazımsızlığa da iyi gelen papatya çayı özellikle çok yenen yemekler sonrası midenizin rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Bağırsak hareketlerinin kuvvetlendirerek midede oluşan sancı ve ağrılara da iyi geldiği bilinmektedir. Bunun dışında sinirsel rahatsızlıkların yatıştırılması için de tavsiye edilmektedir. Adet dönemlerini sancılı geçiren bayanlar için de etkili olduğu bilinen papatya çayı gene olarak yatıştırıcı etkisi nedeni ile tercih edilmektedir.

Papatya Çayı Ne Zaman Tüketilmeli

Papatya çayı günün her saatinde kullanılabileceği gibi faydalarından yararlanmak ve kendinizi rahatlatmak istiyorsanız özellikle yemek sonralarında ve gece uykusundan yarım saat önce tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Papatya Çayı Tüketilirken Dikkat  Edilmesi Gerekenler

Her bitki çayı kullanımından önce özellikle alerjik reaksiyonu olan kişilerde uzman bir doktora danışılması tavsiye edilmektedir. Papatya çayı da bunlardan biridir. Yaş olarak küçük çocukların tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Bunun dışında böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan bireylerin mutlaka tüketmeden doktorlarından görüş alması gerekmektedir. Diğer bitki çayları gibi papatya çayının da yoğun tüketiminden kaçınılmalıdır. Günlük olarak bir bardaktan fazla tüketilmesi önerilmemektedir.

Papatya Çayı Nasıl Yapılır?

Papatya çayı için lazım olan malzemeler kurutulmuş papatya ve içme suyudur. Kurutulmuş papatyayı marketlerden satın alabileceğiniz gibi aktarlardan da satın alabilirsiniz. Dilerseniz kendiniz kurutarak hazırladığınız papatyaları da kullanabilirsiniz. Ocakta bir yarım litre kadar su kaynatıldıktan sonra içerisinde 3 çorba kaşığı kadar papatya kurusu eklenir. Çayı yaklaşık beş dakika kadar demlenmeye bıraktıktan sonra çayınız içime hazırdır. Bardağınıza aldığınız papatya çayını dilerseniz limon ve karanfil ile tatlandırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bu karışıma bal ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...

Cadı Fındığı (Witch Hazel) Nedir? Faydaları Nelerdir? 

2 Mart 2022

Cadı Fındığı (Witch Hazel) Nedir? Faydaları Nelerdir? “Cadı Fındığı”, İngilizce...