Bağışıklık Güçlendirici Bitkisel Ürünler

29 Ocak 2022

Bağışıklık Güçlendirici Bitkisel Ürünler

Bağışıklık sistemi vücudumuzu mikroplar ve virüslerden kısacası dışarıdan vücudumuza giren tehlikelerden koruyan bir tür zırh görevini görmektedir. Özellikle salgın sürecinden geçtiğimiz bugünlerde bağışıklık güçlendirici bitkisel ürünler sıklıkla araştırma konusu olmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vücudumuza aldığımız yararlı besinlerin katkısı olduğu kadar, uyku kalitemizin ve düzeninin, stres düzeyimizin ve hayata bakış açımızın da ciddi ölçüde etkileri mevcuttur. Yazımızın detayında bağışıklık güçlendirici bitkisel ürünler listemizi bulabilirsiniz.

  • Kuşburnu: Çay olarak tüketilmesinin yanı sıra marmelat olarak da tüketilebilen kuşburnu içeriğinde bulunan faydalı mineral ve vitaminleri sayesinde bağışıklığımızı kuvvetlendiren bitkisel ürünlerin başında gelmektedir. Güçlü bir antioksidan olarak görev yapan kuşburnu kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde de yardımcı besin olarak kullanılmaktadır. Şeker hastalığı olan bireylerde insülin düzeyinin dengelenmesi için de kullanılan kuşburnunun daha pek çok faydası mevcuttur.
  • Soğan : A,C ve B vitamini bakımından zengin bir içeriği sahip olan soğan kükürt, demir, iyot, magnezyum, potasyum ve fosfor açısından da oldukça yararlı bir besin niteliğindedir. Sahip olduğu vitaminler nedeni ile bağışıklığı kuvvetlendirici oldukça faydalı bir besindir.
  • Sarımsak: Sarımsak belirli periyotlarda tüketildiğinde yorgunluğu azaltarak bağışıklığın güçlenmesine sebep olan besinlerdir. Kükürt, selenyum, çinko ve vitaminler yönünden zengin olan bu besin kansere ve pek çok hastalığa karşı etkili bir besindir.
  • Yeşil Biber : Yeşil biber içeriğinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde tam bir mikropsavardır. Yeşil biberi taze olarak tüketmek vücudumuzu hastalıklardan korumaya yardımcı olmaktadır.
  • Maydonoz-Roka-Brokoli -Tere: Yeşil yapraklı bir çok bitki güçlü demir içerikleri sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirici olarak görev almaktadır.
  • Karnabahar: Yüksek miktarda A vitamini içeriği sayesinde pek çok enfeksiyonel hastalığa karşı vücudu koruyan bir besindir. Ayrıca sakinleştirici özelliği sayesinde regl döneminde ağrılara da iyi geldiği bilinmektedir.
  • Domates: Mevsiminde yenen domates içeriğinde bulunan zengin vitaminler sayesinde vücudumuzu hastalıkların etkilerinden korumaktadır. Ayrıca taze tüketilen domates kalp sağlığımız için oldukça faydalı bir üründür.
  • Yaban Mersini: Bir çok farklı faydası olan yaban mersini insülin direncini düzenlediği gibi idrar yollarını da doğal yollarla temizleyen bir üründür. Farklı tüketim yolları bulunan yaban mersini bağışıklığımız kuvvetlendirdiği gibi pek çok organımız içinde doğal bir ilaç niteliğindedir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...