Bitkisel İlaçlar Nelerdir?  

29 Ocak 2022

Bitkisel İlaçlar Nelerdir?  

Bitkisel ilaçlar nelerdir? sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bitkisel ilaçlar; bitkilerin, alglerin, mantarların veya likenlerin bütün veya kırık ham parçalarının bir araya getirilmesi ile oluşturulmaktadır. Genellikle kurutulmuş halde, bazen de taze olarak kullanılırlar. Bitkisel preparat; otların ekstraksiyonu, damıtılması, preslenmesi, fraksiyonlanması, saflaştırılması, konsantre edilmesi veya fermente edilmesiyle elde edilir. Bir bitkisel (tıbbi bitkisel ürün) aktif madde, basitçe bir veya daha fazla bitki veya bir veya daha fazla bitkisel preparat veya bir veya daha fazla şifalı bitki ve bitkisel preparatın bir kombinasyonudur. Standardize edilmiş; etkinliği bilinen bir madde veya madde veya madde grubu için bir yardımcı madde, bitkisel ilaç veya ürün ile karıştırılarak ayarlanan bir bitkisel ilaçtan elde edilen üründür. Çin bitkisel ilaçlarının kalitesi, etkinliğini ve güvenliğini doğrudan etkiler. Bitkiler, asırlardır insanoğluna her alanda fayda sağlamıştır. Yemekten ilaca, ilaçtan kozmetiğe gibi durumlarda sıklıkla faydalanmaktadır. İlaç sanayisinde oldukça kullanılan birçok şifalı bitki vardır.  

Bitkisel İlaç Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?  


Bitkisel ilaçlar nelerdir sorusu ile birlikte bitkisel ilaç kullanırken nelere dikkat edilmelidir konusu da merak edilmektedir. Bitkisel ilaçların birçok çeşidi ve kullanıldığı birçok durum vardır. Bitkisel ilaçlar birçok alanda sıklıkla kullanılmasına rağmen dikkat edilmediği taktirde fayda yerine zarar verebilmektedir. Herhangi bir bitkisel ilaç tercih etmeden önce o bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığına, içeriğine ve etkilerine bakmalısınız. Uygun fiyatlı diye bilinmeyen markalardan ve merdiven altı yerlerden bitkisel ilaç satın alınmamalıdır. Bitkisel ilaçlar doktor tavsiyesi ile eczaneden satın alınmalıdır.  

Bitkisel İlaçlar Neden Kullanılmaktadır?  

 Son yıllarda bitkisel ilaçlar ve doğal tedavilerde oldukça tercih edilmektedir. Bitkisel ilaçların sıklıkla tercih edilmesinin nedeni birçok faktöre bağlı olsa da en önemlileri şu şekilde sıralanabilir;  

• İnsanlar kendi sağlıklarını korumada daha aktif rol almak istemesi,  
• Kullanılan tıbbi tedavilerin çok fazla yan etkisi ve toksisitesinin olması,  
• Uygulanan tıbbi tedavilerden memnun kalmama veya sonuç alamama durumu,  
• Uygulanan tıbbi tedavilerin yan etkilerini azaltarak yaşam kalitesini artırma isteği.  

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...