Reçel Çeşitleri ve Faydaları

25 Ocak 2022

Reçel Çeşitleri ve Faydaları

Evde kendinizin hazırladığı reçellerin bir çok farklı çeşidi ve her birinin birbirinden farklı bir çok faydası mevcuttur. Reçel yapımında besin değerlerini kaybetmeden yapılabilen reçeller pek çok hastalığa da şifa olmaktadır. Reçel hazırlanırken genel olarak dikkat edilmesi gereken bir kaç püf nokta bulunmaktadır. Bunlara dikkat edildiği takdirde hem lezzetli hem de besin değeri kaybolmamış mükemmel reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta mevsim meyve veya sebzelerin seçilmesi gerekliliğidir. Bu şekilde besin değerlerinden istediğimiz verimi almamız kolaylaşacaktır. Reçel yapımında diğer nokta ise çok fazla şeker kullanmadan hazırlamaktır. Hatta mümkünse şeker yerine pekmez kullanmak daha sağlıklı reçeller üretebilmemizi sağlayacaktır. Reçel çeşitleri ve faydaları ile ilgili yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Reçel Çeşitleri

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz reçellerin en faydalı olanlarından biri Ayva Reçelidir. Ayva içeriğinde bulunan maddeler sayesinde piştiğinde ve reçel olarak tüketildiğinde faydaları eksilmeyen hatta artan bir reçel türüdür. Ayva reçelinin bir çok yararı olmakla birlikte en önemli yararları kanser hastalığı , tüberküloz ve göğüs hastalıkları gibi hastalıkların tedavisinde oldukça şifalı olduğu kanıtlanmıştır. Bu besin türü bağırsak sisteminin temizlenmesine yardımcı olmakta özellikle kabızlık gibi rahatsızlıkların doğal ilacı olarak kullanılmaktadır. Hücreleri yenileyici özelliği de bulunan ayva reçelini yaparken rendeleme yöntemi ile yapmak büyük kolaylık sağlayarak ayvayı ham hali ile tüketemeyenler için bile iyi bir reçel seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oldukça faydalı olan bir diğer reçel türü de incir reçelidir. İncir reçeli içeriğinde bulanan lifli özelliği sayesinde kabızlığa ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda bağışıklığımızı destekleyerek vücudumuza enerji sağlamaktadır. Ayrıca yine içeriğinde ki maddeler sayesinde kolestorolü düzenleyerek kalp sağlığımıza iyi gelmektedir.

Faydalı reçel türlerinden diğer son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız ceviz reçelidir. B,C ve E vitaminleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan ceviz reçeli hem lezzetli bir alternatif hem de son derece yararları olan bir reçel türüdür. Ceviz reçeli sindirim sistemini hızlandırarak vücudumuzu onarıcı yönde etkisi bulunan bir reçel türüdür. Zengin vitaminli içerikleri sayesinde özellikle çocuklarda kemik gelişiminde etkilidir.

Yararları saymakla bitmeyecek olan diğer reçel türlerinden bazıları ise limon reçeli, ananas reçeli, portakal reçeli, domates reçeli, patlıcan reçeli ,vişne reçeli, çilek reçeli, gül reçeli kayısı reçeli , turunç reçeli , kara erik reçeli olmaktadır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...