Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

5 Mayıs 2022

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

Çocuk odaları bir evin en canlı ve renkli odalarından bir tanesini oluşturmaktadır. Çocuk odaları tasarlanırken bir çok farklı noktaya dikkat etmek gerekmektedir. Çocuk odası yaptırmadan önce bu noktalara dikkat etmeniz sizlerin ve çocuklarınızın odalarını uzun süreli rahat kullanım olanağı sunacaktır. Peki çocuk odası tasarlarken nelere dikkat edilmeli?

  • Öncelikle çocuk odasının büyüklüğü tasarlanacak odanın belirlenmesinde en önemli kriterlerden birini oluşturmaktadır. Büyüklük haricinde odanın güneş görüp görmemesi dışarıda ki ışığın ne kadarının içeriye taşındığı bilgileri tasarlanacak odanın ayrıntılarında size fikir verecektir. Metre kare anlamında problem olmayan odalarda seçim yapılacak mobilyalar ve renkleri konusunda size biraz daha esneklik sağlayacak bir ortam oluşacaktır. Eğer odanız dar ise hem mobilyalarda hem de duvar renklerinde açık renk tonların seçilmesi odayı olduğundan daha ferah gösterecektir. Bu tarz dar odalarda derinlik duygusu yaratabilmek için duvar kağıtları ya da ayna uygulamalarından faydalanılabilir.
  • Çocuk odası mimarisinde en çok ihtiyaç duyulan nokta saklama ve depolama alanlarının olduğu alanlar oluşturmaktır. Odanız dar ise seçeceğiniz ranza modelleri ile hem çocuğunuzun kardeşi var ise onun için yoksa de yatılı gelen çocuk arkadaşları için ilave yer ayarlama sorunundan kurtulmuş olursunuz. Ranzanın merdivenlerine ve alt bölümüne yaptıracağınız çekmece üniteleri sayesinde uygun saklama alanlarına da kavuşmanız mümkündür.
  • Çocuğunuzun yatağını seçerken bazalı modelleri kullanmanız çocuğunuzun fazla giysileri ve ev tekstili ürünleri için mükemmel bir depolama alanı oluşturacaktır.Ayrıca çocukların zamanla biriken oyuncakları için de en uygun saklama alanlarını bu sayede oluşturabilirsiniz.
  • Çocuğunuzun odasını tasarlarken şıklık ve dekoratif ürünler yanında çocuğunuzun güvenliğini ve sağlığını da düşünmeniz gerekmektedir. Kullanacağınız duvar boyası ve duvar kağıdı gibi ürünlerin çocuğunuzun sağlığı için her hangi zararlı bir içerik içermeyen malzemelerden üretilmiş olmasına emin olmalısınız. Özellikle çocuğununuz uyuduğu yatağın üzerinde duvar üniteleri kullanmak sakıncalı ve tehlikeli durumlara yol açabilmektedir. Olası deprem felaketlerinde bu noktaların çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atacağını unutmamalısınız.
  • Çocuk odası tasarlarken en fazla dikkat edilmesi gereken konulardan biri onlara yeterince oyun alanı bırakmak olmalıdır. Bu nedenle seçeceğiniz mobilyalarda onlara rahat oyun alanları bıraktığınızdan emin olmalısınız.

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri

8 Mayıs 2022

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri  Mobilyaların dekorasyona etkileri herkes tarafından bili...

Doğayı Evinize Taşıma Yöntemleri

7 Mayıs 2022

Doğayı Evinize Taşıma YöntemleriGünümüz şartlarında insanların hızlı ve yorucu haya...

Feng Shui Felsefesi ile Ev Dekorasyonu

6 Mayıs 2022

Feng Shui Felsefesi ile Ev DekorasyonuFeng Shui felsefesi ile ev dekorasyonu yapılabilmesi içi...

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

5 Mayıs 2022

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?Mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı, insanoğlunun doğa...