Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

5 Mayıs 2022

Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı, insanoğlunun doğası gereğince insanoğlu, yaşadığı ortamda kendini mutlu ve rahat hissedebilmek için gerekli olan değişim ve düzenlemeyi yapmak zorunda hissetmiştir. İnsan beyni çalışma mekanizması gereğince kişi, içinde bulunduğu ortam ve durumdan rahatsız ise oradan kaçma ve uzaklaşma hissi içerisine girmektedir. Bunun örneklerini tarih öncesi zamanlarda bile görülmektedir. İnsanlar yaşadığı, hayatını devam ettirdiği evlerinde, barınaklarında ve çadırlarında kullandıkları eşyalarında göz zevkine hitap etmesine önem vererek, süsleme sanatına önem göstermişlerdir. 
Bilindiği üzere zevkler kişiseldir ve dekorasyon işi de bir zevk meselesi olduğu için bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.


Mutfak Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler 


Evin en çok kullanılan bölümlerinden biri olan mutfak için yukarıda da bahsedildiği gibi bu bölümün dekorasyon işi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı kişiler sadelikten yana bir konsept seçerken, bazı kişiler ise asimetrik çizgilerden hoşlanmaktadır. Zevkler ve renkler tartışmaya kapalıdır ancak mutfağın şekli ve boyutu ve mimarisi ile o mutfağa ait genel mimari dekorasyon önerileri vermek mümkündür. 
Örneğin, mutfağınızda kare masa yerine yuvarlak masa kullanmanız yer açısından sizlere avantaj sağlayacaktır. Bununla birlikte küçük mutfaklar da ferah bir alan oluşturmak adına açık renk duvar kullanmak, mutfağınıza daha geniş ve ferah bir ortam hissi oluşturacaktır. Ayrıca dolaplarda ve raflarda led ışık kullanımı yine ferah ortam oluşturmak için etkili yöntemlerden birisidir. 
Bazı evlerde ise Amerikan mutfak tarzı kullanılmaktadır. Bu tarz mutfaklarda ise yaşam alanı ile bir arada olan mutfakta bütünlüğü bozmamak ve göz yorgunluğu oluşturmamak adına bu iki alanın arasında uyum yakalamak gereklidir. Bu yüzden yaşam alanıyla uyumlu bir renk ve yaşam alanıyla uyumlu veya birbirine çok yakın tarzlar kullanmak gerekir. Ayrıca Amerikan mutfaklarda masa yerine ada kullanılması görüntü ve alan tasarrufu açısından önemlidir. Ada kullanılan bu tarz mutfakta yemek yeme amacı ile de bu adanın kullanılmasından dolayı bu bölgenin  daha aydınlık ve ferah olmasını sağlamak önemlidir. Bu noktada adayı aydınlatmak için kullanılması tavsiye edilen aydınlatma türü modern sarkıt avizelerdir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri

8 Mayıs 2022

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri  Mobilyaların dekorasyona etkileri herkes tarafından bili...

Doğayı Evinize Taşıma Yöntemleri

7 Mayıs 2022

Doğayı Evinize Taşıma YöntemleriGünümüz şartlarında insanların hızlı ve yorucu haya...

Feng Shui Felsefesi ile Ev Dekorasyonu

6 Mayıs 2022

Feng Shui Felsefesi ile Ev DekorasyonuFeng Shui felsefesi ile ev dekorasyonu yapılabilmesi içi...

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

5 Mayıs 2022

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat EdilmeliÇocuk odaları bir evin en canlı ve renkli oda...