Doğal Organik Kozmetik Ürünler

29 Mayıs 2022

Doğal - Organik Kozmetik Ürünler

Doğal-organik kozmetik ürünleri, içerisinde vücuda ve bünyeye zararlı hiçbir kimyasal madde bulunmayan, ilgili kurumlar tarafından organik olduğu sertifikalandırılmış ürünlerdir. Organik kozmetik ürünleri içeriğine zararlı kimyasallar barındırmamakla beraber tamamen doğal maddelerden üretilmişlerdir. Eş zamanlı olarak doğa ve organik kozmetik ürünlerinin sadece içerikleri değil, saklama koşulları ve üretim yeri de organik ürün koşullarına uygun değerde olmalıdır.

Cilt için kullanılan tüm ürünler, vücut tarafından emilerek vücuda karışmaktadır. İçeriği kimyasal maddelerden oluşan ürünlerin içerisinde bulunan tüm zararlı maddeler vücuda karışır ve vücuttan atılma süreci de oldukça uzun sürer. Bu nedenle içeriği organik ve doğal olan kozmetik ürünleri tercih eden kişi cildini doğal ürünler ile beslemiş olur.

Doğal- organik kozmetik ürünleri cilt için en sağlıklı ve doğal bakım ürünleridir. İçeriğinde petrol türevi zararlı kimyasal maddeler bulundurmayan organik kozmetik ve bakım ürünleri cilt için oldukça güvenlidir. Doğal – organik bakım ve kozmetik ürünlerinin cilt, saç ve makyaj için özenle hazırlanmış çeşitleri vardır. Organik kozmetik markalarının ürünlerini rahatlıkla kullanmanın yanında kendi bakım ürünlerini kişi kendisi de yapabilir.

Kozmetik Ürün Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal – organik bakım ve kozmetik ürünü yapımı için soğuk sıkım yağ çeşitleri, uçucu ve sabit yağlar kullanılabilmektedir. En sık tercih edilen bu doğal yağların başında; Hindistan cevizi yağı, Avokado yağı ve lavanta, portakal gibi uçucu yağ çeşitleri gelmektedir. Çeşitli tarifler ve doğal yağları karıştırarak kişi kendisi ve cildi için en sağlıklısını mutfağında bile kendisi hazırlayarak kullanabilir. 

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Hindistan cevizi yağını, kişi isteğe bağlı olarak tek başına da kullanabilir veya farklı yağ çeşitleri ile karıştırarak da kullanabilir. Soğuk sıkım şeklinde üretilen Hindistan cevizi yağları içeriğinde bulunan mineral ve çeşitli vitaminleri korumaktadır. Organik kozmetik ve bakım ürünlerinden biri olan Hindistan cevizi yağı kullanım alanı konusunda çok amaçlı olmasından dolayı kişi saç ve cilt bakımı için kullanabilir.

AVOKADO YAĞI: Organik kozmetik ve bakım ürünlerinden olan avokado yağı hem gıda hem güzellik ürünü olarak kullanılabilir içerisinde bulunan anti-aging özelliği sayesinde cildi nemlendirir ve sivilceye eğilimli ciltlerde sivilce oluşumuna karşı cildi besler. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bu Baharat İle Cildinizdeki Kırışıklıklardan Kurtulun

29 Eylül 2023

Belli bir yaştan sonra cildimizin kırışıklıklarına engel olmak mümkün değil. Tüm dünya...

GENÇLEŞMEK İÇİN TATLI BADEM YAĞI

8 Ağustos 2023

Tatlı badem yağı, tatlı bademlerin soğuk presleme yöntemiyle elde edilen bir bitkisel yağdır...

YAŞLILIK LEKELERİNİ BİTİRMEK KOLAY !!

5 Ağustos 2023

Yaşlılık lekeleri, güneş ışığına maruz kalma nedeniyle ciltte oluşan kahverengi lekelerdi...

PAPATYANIN FAYDALARI

12 Temmuz 2023

Papatyanın birçok faydası vardır. İşte papatyanın sağlık ve güzellikle ilgili 50 faydasın...