En Etkili Temizlik Malzemeleri Nelerdir? 

18 Nisan 2022

En Etkili Temizlik Malzemeleri Nelerdir? 

Yaşadığımız evden çalıştığımız ofise işe giderken sosyal ortamlardan vakit geçirdiğimiz mekanlara dek birçok farklı alanda zaman harcıyoruz. Bu sürelerin ortak noktası bir şeyler yediğimiz, giydiğimiz ya da kullandığımız araçların temizliğinden oluşuyor. Bütün bu ortamlar için aynı temizleyiciyi ve temizlik süreçlerini geçiremeyeceğimiz gibi bazı temizleyicilerin daha etkili olduğunun farkındayız. En etkili temizlik malzemeleri nelerdir bunu açıklamaya çalışacağız.

En Etkili Temizlik Malzemeleri 

Temizlik yapacağımız alanlar çeşitli kategorilere ayırarak en etkili temizlik malzemeleri hakkında açıklama yapmak daha doğru olacaktır. Bu anlamda bu yazıda özellikle ofis, ev ve zemin içerikli alanlardaki en etkili temizlik malzemeleri irdelenecektir

Banyo ve ıslak zeminler için en etkili temizlik malzemeleri

Çoğu ıslak zeminde kirece karşı korumalı malzemeler kullanılsa da sudaki klor gibi etkenler bu özellikleri aşarak musluklarda kireçleme, fayanslarda ise tortulama yapabilmektedir. Bu sebeple özellikle ıslak zeminlerde kireç karşıtı olan temizleyicilerin kullanılması doğru olacaktır. Bu tur alanların temizliğinde kireç karşıtı olan ürünler tortu ya da kireç yapmış olanlara uygulanmalı ve yaklaşık on onbeş dakika bekletilmelidir. Devamında ıslak bir bez yardımıyla temizlenmelidir.

Ahşap ya da parke zeminler için en etkili temizlik malzemeleri

Özellikle ev ya da ofis gibi mekanlarda şıklığıyla farklı bir hava katan ahşap ve parke zeminlerde çeşitli lekelenmeler meydana gelebilir. Bu lekeler sıvılar dökülerek ya da zaman içerisindeki parlaklığını kaybetmesiyle ünlüdür. Lekeleri çıkartmada daha az kimyasal içerikli ürünler kullanılmalı devamında da ahşap temizleyici özellikte olan aynı zamanda ahşaba bakım da yapabilecek nitelikte ürünler temizleyici olarak kullanılmalıdır.

Koltuk ve kumaş içerikli zeminler için en etkili temizlik malzemeleri

Leke çıkarıcı özellikte olan spreyler kumaşlarda kullanılacağı gibi bu tür leke çıkarıcılardaki kimyasalın yoğun olabileceği ve kumaş renklerinde açılmalar meydana getirebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu sebeple her türlü leke çıkarıcı değil özellikle kumaşlara uygun olan leke çıkarıcılar tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra koltuk ve kumaşlar için kimyasal içerikte ürün kullanmak istemiyorsanız lekenin üzerine bilinenin aksine önce soğuk su devamında sabunlu havlu kumaşı tarzında bir bez ile ılık bir şekilde silme işlemini derhal uygulamalısınız.

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkam...

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  Ahşap ve laminat parke gü...