Göz Rengine Göre Makyaj Yapımı

26 Mayıs 2022

Göz Rengine Göre Makyaj Yapımı

Makyajın bütünlüğünü oluşturan en önemli etken göz makyajıdır. Göz rengi esas alınarak, tüm yüze makyaj yapıldığında kişi kusursuz bir görünüm sağlayabilir. Göz çekiciliği de aynı ölçüde artar. Özellikle göz rengi ortaya çıkarılacak şekilde kişinin kendine uygun bir makyaj yapıldığında girilen ortamda öne çıkma ve kişileri etkileme oranları da artmaktadır. Gözlerin ön plana çıkarılması çok önemlidir. Göz rengine uygun bir makyajla anlamlı bakışlara ve kusursuz bir makyaja kişi sahip olmaktadır. 

Kahverengi Gözler İçin Makyaj

Kahverengi göz rengine neredeyse tüm makyaj tonları kullanılabilmektedir. Açık kahve, turuncu, yeşil, mor renkler tercih edilebilir. Ayrıca çekici bakışlar için koyu siyah eyeliner çekilmelidir. Aynı zamanda koyu renk maskaralar da göze çekicilik katmaktadır. Toprak tonları, altın ve bakır renkleri kahverengi gözlüler için ideal renklerdir. Parıldayan sedefli tonlar da kahverengi göz rengini ortaya çıkaracaktır. Ruj rengi olarak ise; mat kırmızı, doğal pembe, şeftali veya nude tonları tercih edilebilir. 

Mavi Gözler İçin Makyaj

Kişi mavi göz rengini arka planda bırakacak renklerden kişi uzak durmalıdır. Mavi göz rengini en çok ortaya çıkaracak renk ise turuncudur. Turuncu ve kahve tonları mavi gözlülerin rengini daha da ortaya çıkaracaktır. Ayrıca pırıltılı şampanya, bronz ve altın renkleri de mavi göz rengi ile ahenk yaratmaktadır. Mavi gözlüler sert bakışlara neden olan siyah göz kalemini kesinlikle sürmemelidir. Eyeliner seçiminde ise mavi gözlüler, lacivert veya koyu gri renk kullanmalıdırlar. Maskara ise çok hafif kullanılmalıdır. Dudakların ise doğal durmasını sağlayacak nude veya şeftali renkleri tercih edilmelidir. 

YEŞİL GÖZLER İÇİN MAKYAJ

Yeşil göz rengi için makyajda kahverengi ve kırmızımsı tonlar kullanılmalıdır. Mor renkli eyeliner ve maskara tercih edilmelidir. Yeşil gözlerin rengini daha çok ortaya çıkarmak adına kırmızı, mor ve pembe tonları kullanılabilir. Sıcak ve koyu pembe tonlar da ayrıca kullanılabilecek renklerdir. Altın, bronz ve bakır renklerle göz makyajında gölgeler uygulanabilir. Ruj renginde ise yeşil gözlüler için, bordo, pembe ve yavruağzı renkleri daha uygundur. 

Ela Gözler İçin Makyaj

Ela göz rengine makyaj için en doğru renk mürdüm ve mor denilebilir. Bu tonlar ela göz rengini daha parlak göstererek ortaya çıkarmaktadır. Gri, toprak, yeşil, mor ve mavi renkleri de ayrıca tercih edilebilir. Ela gözlüler lacivert rengiyle gözlerine derinlik katabilirler. Ruj rengi için ise koyu renklerden kaçınmalıdırlar. Yumuşak pembe veya hafif tonlarla ela göz rengi daha da belirgin olacaktır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bu Baharat İle Cildinizdeki Kırışıklıklardan Kurtulun

29 Eylül 2023

Belli bir yaştan sonra cildimizin kırışıklıklarına engel olmak mümkün değil. Tüm dünya...

GENÇLEŞMEK İÇİN TATLI BADEM YAĞI

8 Ağustos 2023

Tatlı badem yağı, tatlı bademlerin soğuk presleme yöntemiyle elde edilen bir bitkisel yağdır...

YAŞLILIK LEKELERİNİ BİTİRMEK KOLAY !!

5 Ağustos 2023

Yaşlılık lekeleri, güneş ışığına maruz kalma nedeniyle ciltte oluşan kahverengi lekelerdi...

PAPATYANIN FAYDALARI

12 Temmuz 2023

Papatyanın birçok faydası vardır. İşte papatyanın sağlık ve güzellikle ilgili 50 faydasın...