Kıvırcık Saçlar İçin En Pratik ve Estetik Saç Modelleri

29 Mayıs 2022

Kıvırcık Saçlar İçin En Pratik ve Estetik Saç Modelleri

Pek çok kadının hayali olan kıvırcık saç genetik bir özelliktir. Kişinin perma veya maşa gibi çeşitli şekil verici işlemlere gerek duymadan saçlarının doğal şekilde kıvırcık olmasıdır. Kıvırcık saç bakım gerektiren bir saç tipidir. Buklelerin doğal, parlak ve sağlıklı görünmesi için kıvırcıklara özel saç kremleri, bukle belirginleştirici köpük, jel veya jöleler vardır. Bunların yanında doğal olarak hacimli ve şekilli görünen kıvırcık saçlar hiçbir toplama işlemi görmeden de oldukça güzel görünmektedir. 

EN PRATİK VE ESTETİK KIVIRCIK SAÇ MODELLERİ

Sıcak yaz aylarında kişinin en pratik ve estetik şekilde görünmesini sağlayacak kıvırcık saç modelleri sırası ile aşağıdaki gibidir: 

  1. Saçın ön kısmında birer ufak parça ayırdıktan sonra birer büyük parça her iki tarafından da ayrılarak saçın arkasından birleştirilerek toka yardımı ile tutturulur. Pratik şekilde yapılan bu yöntem oldukça şık görünmektedir. Ayrıca yüzü ortaya çıkarmaktadır. Renkli tokalar tercih ederek kişi daha da şık bir görünüm yakalayabilir.
  2. Saçın bir tarafına fazla saç olacak şekilde saç ayrılır. Diğer tarafta kalan az miktardaki saç sıkı veya bol şekilde isteğe bağlı olarak çok geriden olmayacak şekilde toka yardımı ile kulağın biraz gerisinden tutturulur. Bu model oldukça kolay yapılabilmektedir. Asimetrik görüntü sayesinde çekici bir görünüm yaratır. Farklı desenli tokalar kullanarak kişi çekiciliğini arttırabilir.
  3. Saçın ön kısmından yüzü çerçeveleyecek şekilde yarım daire şeklinde saç ayrılır. Ayrılan saç balıksırtı şeklinde örülür. Estetik görünmesi açısından örgüler sonrasında bollaştırılabilir. Örgü işlemi bittikten sonra arka tarafta kalan diğer saçları kabartarak daha hoş bir görünüm yaratılabilir. Bu model ile kişi kendi saçından bir taç görüntüsü yaratacaktır.
  4. Kıvırcıklar için en pratik ve estetik saç modellerinden bir diğeri ise topuz modelidir. Saç önden bir tutam olarak ayrılır. Kalan saçlar ise tepeden dağınık olarak toplanır. Kıvırcıklara çok yakışan bu modelde saçların dağınık olması çok önemlidir. Salaş ve dağınık bir topuz olmalı, hatta topuzun arasından bukleleri dışarı çıkartarak daha estetik bir görünüm yakalanabilir.
  5. Bir diğer farklı topuz modeli olarak ise saçtan fazlaca bir tutam bir yana atılır. Saçın fazla olduğu tarafta saç balıksırtı modelinde salaş şekilde örülür. Ördükten sonra örgü gevşetilmelidir. Örgüyü saçın ucuna kadar getirmeden enseden kalan tüm saçlarla birlikte örgü de dahil olacak şekilde aşağıdan salaş bir şekilde toplanarak topuz yapılır. Farklı bir görünüm için isteğe bağlı olarak topuz, örgü yapılan tarafa yakın şeklinde yapılabilir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bu Baharat İle Cildinizdeki Kırışıklıklardan Kurtulun

29 Eylül 2023

Belli bir yaştan sonra cildimizin kırışıklıklarına engel olmak mümkün değil. Tüm dünya...

GENÇLEŞMEK İÇİN TATLI BADEM YAĞI

8 Ağustos 2023

Tatlı badem yağı, tatlı bademlerin soğuk presleme yöntemiyle elde edilen bir bitkisel yağdır...

YAŞLILIK LEKELERİNİ BİTİRMEK KOLAY !!

5 Ağustos 2023

Yaşlılık lekeleri, güneş ışığına maruz kalma nedeniyle ciltte oluşan kahverengi lekelerdi...

PAPATYANIN FAYDALARI

12 Temmuz 2023

Papatyanın birçok faydası vardır. İşte papatyanın sağlık ve güzellikle ilgili 50 faydasın...