Lavabo Temizlemek Artık Çok Kolay İşte Karbonat Mucizesi  

26 Nisan 2022

Lavabo Temizlemek Artık Çok Kolay İşte Karbonat Mucizesi  

Karbonat birçok alanda tercih edilen doğal temizlik yöntemlerinden biridir. Yemek artıkları, kir, yağ, organik atıklar, tıkanmış lavabolara neden oluyor ve bu durum birçok kişi için kabusa dönüşüyor. Bu durumda mutfaktaki işiniz bozulur ve tıkanma ayrı bir konu haline gelir. Ama artık tıkanmış lavabolar için endişelenmenize gerek yok! Tıkanan lavabolardan kurtulmak için evinizdeki malzemeleri kullanabilirsiniz. Biraz sirke ve kabartma tozu veya tuz ile lavabonuzun tıkanıklığını kolayca açabilirsiniz. Zamanla her türlü atık ve pislik lavabo giderine yapışarak borularda birikebilir. Ayrıca lavaboya dökülen yağların da tıkanıklıkların oluşmasında büyük etkisi vardır. Sadece birkaç malzemeyi birleştirerek lavabonuzda pisliği kurutabilir ve borularınızı zahmetsizce temizleyebilirsiniz.  

Karbonat Karışımı İçin Malzemeler Nelerdir?  

1 su bardağı karbonat ya da tuz, 1 su bardağı sirke ve 1 litre kadar kaynar su. Bu üç malzeme ile lavabolarınızı kolaylıkla temizleyebilir ve açabilirsiniz.  

Karbonat Karışımı Nasıl Hazırlanır?  

Tıkanmış bir lavabonun tıkanıklığını açmak için birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Örneğin pompa kullanmak çoğu zaman akla ilk gelen şeydir. Ancak bu yöntem geçici olmakla birlikte belli bir zaman sonra giderlere de zarar vermektedir. Her şeyde olduğu gibi lavabo tıkanıklığını açmanın en iyi yolu doğal yöntemler kullanmaktır. Sirke ve karbonat gibi harikalar yaratan  çok amaçlı ürünler imdadımıza yetişirken başka hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Bu sirke, karbonat ve kaynar su üçlüsünü kullanarak tıkanmış bir lavaboyu saniyeler içinde kolayca açabilirsiniz. O sırada karbonat mevcut değilse, bunun yerine tuz kullanılabilir. Bu ev yapımı lavabo açacağı sayesinde borularınızdaki tüm atıkları ve kiri en sağlıklı şekilde arındıracaksınız. Karışımı uygulamadan önce lavabodaki suyun boşalmasını beklemeyi veya bir pompa yardımıyla durgun suyu boşaltmak etmeyi unutmamalıdır.  

İlk olarak, lavabo deliğine karbonat veya tuz dökülür. Bir süre bekledikten sonra sirke lavabo deliğine yavaşça dökülür. Bu aşamada sirke ve karbonat reaksiyona girecek ve köpürecektir. Yaklaşık 2 dakika sonra köpürme tamamlandığında lavaboyu tıkayan pislikler temizlenecektir. Delikten yavaşça kaynar su dökülür. Bu kadar basit! Ev yapımı lavabo açıcı doğal karışımı sayesinde yorulmadan ve zorlanmadan lavabonuzdaki tıkanıklıklardan kurtulacaksınız. Günlük hayatta lavabonun lağımlarına kaçan çöplere dikkat eder ve yağ dökmezseniz sık sık tıkanma sorunu yaşamazsınız. Bazen borularınızı bu şekilde temizlemek için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Bu sayede olası taşma durumlarının da önüne geçmiş olursunuz.  

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkam...

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  Ahşap ve laminat parke gü...