Odanızı İstediğiniz Hale Getirebilmek İçin Bazı Tüyolar  

1 Mayıs 2022

Odanızı İstediğiniz Hale Getirebilmek İçin Bazı Tüyolar  

Küçük alanlar söz konusu olduğunda, alanı en verimli şekilde kullanmanın sınırlı yolları vardır. Bu sınırların belirlenmesinde temel etken hayal gücü iken, ilgili yerlerin potansiyeli bazen kullanıcılar için sorun yaratabilmektedir. Bu durumda birkaç püf noktası kullanmak işinizi kolaylaştırabilir ve küçük alanınızı daha işlevsel ve estetik olarak daha hoş hale getirebilir.  Odanızı İstediğiniz Hale Getirebilmek İçin Bazı Tüyolar ile odanızı çok daha kullanılışlı ve güzel hale getirebilirsiniz.  

Duvar Rafları  

Hayalinizdeki ev, hiçbir yerinde ezik olmayan pürüzsüz duvarlardan oluşabilir. Ancak pratikte bu tanıma uyan evler bulmak neredeyse imkansız. Yapının taşıyıcı sistemi ve montajı nedeniyle tırtıklı duvarlara hemen hemen her evde rastlanabilir. Ancak diş adı verilen bu çıkıntılar işe yaramaz gibi görünse de, bu dişleri dekoratif "raflara" çevirdiğinizde evinizin aslında düşündüğünüzden daha kullanışlı, daha büyük olduğunu fark edebilirsiniz! Raflara kitap, tablo ve dekoratif eşyalar koyduğunuzda odanızın havası anında değişecektir. İlk olarak, evinizdeki bu tür alanları ölçerek başlayabilirsiniz. Daha sonra bu alanlara uygun raflar satın alarak evinizde alternatif depolama alanları oluşturabilirsiniz. Rafları farklı aralıklarla kitaplık olarak veya temizlik malzemeleri gibi farklı araçlar için depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.  

Gömme Dolaplar  

Odanızın herhangi bir köşesinde doğru yere koyabileceğiniz bir gömme dolap, tüm eşyalarınızı toplamanız için yeterlidir. Bazı gömme dolaplar gardırop olarak kullanılırken bazıları farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Örneğin gömme dolaplar bazı evlerde birkaç çekmece ve dolaptan oluşurken bazılarında ise açık raf olarak bırakılabilmektedir. Odanız yeterince yüksekse, bu tip alanları değerlendirirken kendi küçük oturma alanınızı yaratabileceğinizi unutmayın!  

Aynalar  

Odaların rengi ve dokusu, mekanı nasıl algıladığınız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Bu nedenle özellikle küçük ve dar odalarda belirli hafif yüzeyleri kullanmak akıllıca bir çözüm haline geliyor. Günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız aynalar; Yarattığı derinlik algısı sayesinde mekanınızı olduğundan daha büyük algılamanıza olanak tanır. Gerçekten de aynalar tamamen yansıtıcı yüzeylere sahiptir. Sonuç olarak açık ve açık renkli yüzeyler de aynalar kadar olmasa da  daha geniş bir alan hissi vermede oldukça etkilidir.  


 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri

8 Mayıs 2022

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri  Mobilyaların dekorasyona etkileri herkes tarafından bili...

Doğayı Evinize Taşıma Yöntemleri

7 Mayıs 2022

Doğayı Evinize Taşıma YöntemleriGünümüz şartlarında insanların hızlı ve yorucu haya...

Feng Shui Felsefesi ile Ev Dekorasyonu

6 Mayıs 2022

Feng Shui Felsefesi ile Ev DekorasyonuFeng Shui felsefesi ile ev dekorasyonu yapılabilmesi içi...

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

5 Mayıs 2022

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat EdilmeliÇocuk odaları bir evin en canlı ve renkli oda...