Salon Aydınlatması Nasıl Olmalı?

30 Nisan 2022

Salon Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Salonlar evlerimizin en sık kullandığımız alanlarını oluşturmaktadır. Bu nedenle salon aydınlatma modellerinin çeşitli seçeneklerden oluşması geniş kullanım olanağı sağlamaktadır. Salonlar genellikle yemek masasının olduğu bölüm ve oturma bölümünden oluştuğundan yemek masasının üzerine sallandırılan çoklu avizeler salonunuza ayrı bir hava katacaktır. Salon aydınlatması nasıl olmalı? Sorusuna cevap verirken aydınlatma seçeneği olarak bir çok ürün kullanılabilmektedir. Tavana gömülü spotlar, avizeler, lambaderler kullanılacak ürünlerin en başta gelenleri olmaktadır. Avizeler ve duvara gömülü spotlarda beyaz yada sarı gün ışından yararlanabilirsiniz. Ancak gözümüzü yormayan gün ışığı aydınlatmalar daha uzun süreli sağlıklı kullanım olanağı vermektedir. Son zamanlara salonlarda en sık tercih edilen modellerden biri de ayarlanabilir salon lambalarıdır. Bir kumanda mekanizması sayesinde ışığın tonunu dilediğiniz gibi ayarlama fırsatı veren bu modellerde farklı renk alternatifleri de mevcuttur.

Salon Aydınlatmasında Renk ve Avize Seçimi

Salonlar evin dekorasyonu alanında en çok değer verilen alanlarından biridir. Dekorasyonunuzu yaptıktan sonra bunu sergilemek için ise doğru aydınlatma seçenekleri kullanmanız önemlidir. Ayrıca aydınlatma ürünleri dekorasyonunuzu en güzel tamamlayacak parçalarla doludur. Son dönemlerde led aydınlatma ürünlerinin daha sıklıkla kullanıldığı bu ürünlerde birbirinden farklı avize seçenekleri mevcuttur. Salonunuzun dekorasyon yapısına uygun ister spor ister klasik modellerle tavanlarınızı süsleyebilirsiniz. Salon aydınlatmasında hem sağlığımız için hem de uzun süreli oturum imkanı verdiğinden gün ışığı renklerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu renkler gözlerimizi rahatsız etmeyerek kamaşmasını veya sulanmasının önüne geçen modellerdendir. Beyaz renk kullanmakta ısrarlı iseniz gözünüzü yormayacak tarzda voltajda olanlara yönelmeniz gerekmektedir. Çok ışığın insanın psikolojik durumunu da olumsuz etkilediği bilimsel araştırmalarla sunulan konulardan biridir. Bu nedenle tüm aydınlatma modellerini seçerken sıklığın yanı sıra sağlığınız için de uygun modellerden yana karar vermelisiniz.

Salonlarının tavanlarına gömülü vaziyette olan aydınlatma türleri yeni nesil inşaatlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun nedeni pek çok bireyin avize yerine günlük kullanımda sadece bu spotlardan yararlanmasından kaynaklanmaktadır. Bu modellerde de ışığın tonunun ve derecesinin salonunuzun büyüklüğüne ve gün ışığı alması gibi faktörlere bakarak seçilmesi gerekmektedir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri

8 Mayıs 2022

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri  Mobilyaların dekorasyona etkileri herkes tarafından bili...

Doğayı Evinize Taşıma Yöntemleri

7 Mayıs 2022

Doğayı Evinize Taşıma YöntemleriGünümüz şartlarında insanların hızlı ve yorucu haya...

Feng Shui Felsefesi ile Ev Dekorasyonu

6 Mayıs 2022

Feng Shui Felsefesi ile Ev DekorasyonuFeng Shui felsefesi ile ev dekorasyonu yapılabilmesi içi...

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

5 Mayıs 2022

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat EdilmeliÇocuk odaları bir evin en canlı ve renkli oda...