Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı? 

30 Nisan 2022

Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı? 

Ev dekorasyonu nasıl yapılmalı gibi sorular evlerini yenilemek isteyen ya da yeni ev kuran çiftler arasında en çok tartışılan konular arasında olmaktadır. Son dönemlerde sıklıkla çiftlerin tercihi modern ev dekorasyonlarından geçtiği için bizlerde mobilya tasarımdan, halı, perde ve tam anlamıyla ev dekorasyonu nasıl olur sizler için araştırdık.

Pandemi ile birlikte ev dekorasyonumuz çok daha önemli bir hale geldi. Ferah bir yaşam alanı oluştururken göz alıcı seçimler ile aslında her ev kendine ait bir dekorasyona sahip olabilir. Peki, çok daha uygun fiyatlara ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Ev Dekorasyon Önerileri

Son dönemlerde ev dekorasyonunda öne çıkan tarz modern çizgileri olan mobilyalar ile harlanmış tercihlerden yana olmaktadır. Fonksiyonellik, rahatlık vurgusu, ferah bir alan derken nerdeyse tüm insanlar ayrıntı ve karmaşadan uzaklaşmak istemektedir. Bundan dolayı ev dekorasyonu nasıl yapılmalı arayışları devam etmektedir.

Ev dekorasyonunda uzmanların en büyük önerileri az eşya tercihi ile başlamanız olmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde dar alanlarda yaşayan insanların büyük, avangarda mobilyalardan kaçınması gerekir. Evi daha boğuk bir hale getirmeden işlevsel birkaç eşya ile salonlarınızı şekillendirerek başlayabilirsiniz. Ortak kullanım alanı olan salonlarda ne kadar az eşya kullanırsanız daha ferah ve işlevsel bir eve sahip olursunuz. Yine uzmanlar tarafından uyarılan bir başka nokta ise ev dekorasyonunda renk uyumu. Modern evlerde genelde açık tarz renklerin tercih edildiğini görmüşüzdür. Açık renk tonları günün her saatinde ortama ferahlık katar ve eskimeyen bir moda ile de uzun yıllar kullanılabilir. 

Ancak renk seviyorsanız ve ev dekorasyonunda canlılıktan yana iseniz, açık renk tonları canlı uyumlu olan renkler ile bir arada kullanabilirsiniz. Bu konuda sizlere vereceğimiz en iyi tavsiye koltuklarınızda renkli yastıklar kullanmak olabilir. 

Modern Ev Dekorasyonunda Mobilya Uyumu

Ev dekorasyonu nasıl yapılmalı diye soran çiftler genelde mobilya alımı öncesi arayışlarınızı hızlandırmaktadır. Birçok insan yanlış renkleri bir arada kullanarak yaşam alanlarında alakasız ve boğucu bir zıtlık yaratmakta ve zamanla da bu durumdan çıkmak istemektedir. 

Duvar ve zemin renklerini birbiri ile uydurmanız halinde kullanacağınız mobilya renkleri sizlere daha güzel, göz alıcı bir halde duracaktır. Son olarak mobilyalarınızı satın almadan önce mutlaka salon m2 uyumlu bir koltuk takımı ya da L tipi koltuklardan seçebilirsiniz. Bu şekilde tüm alanı doldurabilir ve daha hoş bir ev dekorasyonu sağlayabilirsiniz. Örneğin; kare bir salonda bir L tipi koltuk takımı, bir orta sehpa ve TV ünitesi sizler için ideal olabilir. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri

8 Mayıs 2022

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri  Mobilyaların dekorasyona etkileri herkes tarafından bili...

Doğayı Evinize Taşıma Yöntemleri

7 Mayıs 2022

Doğayı Evinize Taşıma YöntemleriGünümüz şartlarında insanların hızlı ve yorucu haya...

Feng Shui Felsefesi ile Ev Dekorasyonu

6 Mayıs 2022

Feng Shui Felsefesi ile Ev DekorasyonuFeng Shui felsefesi ile ev dekorasyonu yapılabilmesi içi...

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

5 Mayıs 2022

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat EdilmeliÇocuk odaları bir evin en canlı ve renkli oda...