İç Mimarlık Nedir?

30 Nisan 2022

İç Mimarlık Nedir?

Yaşadığımız ve çalıştığımız alanların içerisine hem estetik olarak hem de işlevsel olarak en uygun tasarım modellerini tasarlayan meslek türüne iç mimarlık denmektedir. İç Mimarlık nedir? Sorusu günümüzde bir çok mekanın tasarımında çok başvurulan bir yöntem olduğundan kapsamı sıklıkla araştırılan konulardan biri olmaktadır. Bu mesleği yapan kişilere ise iç mimar denmektedir. İç mimarlık mesleğini yapabilmek için yüksek öğretim kurumlarının iç mimarlık bölümlerinden başarılı bir şekilde mezun olmak gerekmektedir. 

İç Mimarlık Kapsamı

İç mimari günümüzde pek çok alanın yenilenmesinde yada inşa edilmesinde başvurulan ve talep edilen hizmetlerden bir tanesidir. İç mimarlıkta amaç tasarım yapılacak alanda kişilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak maksimum verimlilikte yerler oluşturmaktır. Bunu yaparken mekanların göze hitap etmesi için ufak donuşlarla mekanlar şık hale getirilmektedir. İç mimarlığın bu kadar talep edilen bir hizmet türü haline gelmesinde pek çok faktör neden olmuştur. İşyerlerin tasarımında daha sık başvurulan bir yöntem olan iç mimarlık son yıllarda evlerde bireysel taleplerin de yoğunluğu giderek artış göstermektedir. Bir çok insanın bu hizmetten faydalanmasının sebebi  yaşam alanlarında keyifli alanlar oluşturmak bunu da uzman görüşleri ile yaparak hata paylarından kaçınmaktır. İç mimaride yapılan işlemlerde üç boyutlu çizimler yardımı ile mekanın her bir noktasının tasarım bittiğinde nasıl görüneceği resmedildiğinden her iki taraf neredeyse çıkacak sonucu bilerek hareket etmektedir. Bu da hem gereksiz masrafların doğmasını engellemekte hem de işin başında hoşunuza gitmeyen yerler var ise buralarda müdahale şansı vermektedir.

İç Mimarlık kapsamı dendiğinde genellikle herkesin aklına sadece iç mekanlarda yapılacak düzenlemeler gelse de aslında iç mimarlık çevresel tasarımları da içine alan bir branştır. İç mimarlık kapsamına giren noktalar arasında mobilya seçimleri ,kapı ve doğrama seçimleri, aydınlatma, duvar kağıdı, üniteler, perdeler ve aklınıza gelebilecek yaşam alanlarımızı süsleyen tüm eşya ve gereçleri kapsamaktadır. İç mimarlığın kapsamı bunlarla da sınırlı olmayıp mekanları estetik açıdan özel kılabilmek için yapılması gereken tüm işlemleri içine almaktadır. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri

8 Mayıs 2022

Mobilyaların Dekorasyona Etkileri  Mobilyaların dekorasyona etkileri herkes tarafından bili...

Doğayı Evinize Taşıma Yöntemleri

7 Mayıs 2022

Doğayı Evinize Taşıma YöntemleriGünümüz şartlarında insanların hızlı ve yorucu haya...

Feng Shui Felsefesi ile Ev Dekorasyonu

6 Mayıs 2022

Feng Shui Felsefesi ile Ev DekorasyonuFeng Shui felsefesi ile ev dekorasyonu yapılabilmesi içi...

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli

5 Mayıs 2022

Çocuk Odası Tasarlarken Nelere Dikkat EdilmeliÇocuk odaları bir evin en canlı ve renkli oda...