TEKNOLOJİNİN GELİŞMESİ DOLAYISIYLA YOK OLACAK MESLEKLER NELERDİR?

4 Eylül 2022

1.KASİYER: Pandeminin etkisiyle her şeyin sanal olarak yapılabilmesi, markette kasiyer yerine akıllı kasalar konulması ve rağbet görülmesi nedeniyle, istasyonlar kurulması kasiyerlik mesleğinde azalmalar olur. Bu nedenle teknolojinin de gelişmesiyle birden fazla sektörde işimizi kolaylaştırır. Zaman açısından da vakit kaybı olmasını engel olur. Bu sebeple kasiyerlik mesleğinde yok olabilecek meslekler grubuna girer.

2. BANKA ÇALIŞANI: Teknolojinin gelişmesinden dolayı bazı şeyleri mobil üzerinden yaparak işlerimizi kolaylaştırırız. Çevrimiçi ve telefon bankacılığının rahatlığı ve işlevsel açıdan kolaylığı sayesinden işlerinizi banka şubelerine gitmeden evden işlem yapabileceğiniz ve hesabınızı kolaylıkla yönetebileceğiniz için banka çalışanlarına ihtiyaç duyulmamasıdır. Bu nedenle banka sektöründe şubelerde azalmaya gittiği için banka çalışanına ihtiyaç duymaz. 

3. FABRİKA İŞÇİLERİ: Tekstil ya da başka sektörlerde fabrika işçileri varken, şimdi ise yüksek teknoloji ve gelişmekte olan yeni teknolojiler fabrika işçilerin işlerini yaparak hem imalat ve üretim işlerinde fabrika işçilerine ihtiyaç olmaması nedeniyle meslek grubunda azalmalar olur.

4. MATBAA OPERATÖRÜ: Son zamanlarda sosyal medya ve blog sayfaları, çevrimiçi sayfalar da birçok içerik yazıldığı için basılı yayına ihtiyaç duyulmuyor. Bu sebeple matbaa sektöründe eski yıllarda ki gibi basılı yayın kullanılmadığı için operatörün de ihtiyaç olmuyor. 

5. EMLAKÇILIK: Emlakçılıkla ilgili siteler ve uygulamalar fazla olduğu için doğrudan kullanıldığı sitelerde ki evlerin belirli bir komisyon maliyeti ödemeyerek müşterinin maliyetini kaldırıyor. İşini dijital ortamın da yapan emlakçılar daha fazladır. Emlakçılık işini dijitalleştirmeyen ise işsiz kalıyor.

6.LOJİSTİK ÇALIŞANLARI: lojistik çalışanı dendiğinde kolileme, etiket yazma gibi işler için lojistik elamanı yaparken şimdi ise gelişmiş teknoloji sayesinde bu işi robotlar ve yapay zeka aracılığıyla yapılacaktır. Ulaşım ve derken bile drone  sayesinde yapabilmektedir. Birkaç yıl sonra ise yapay zeka ve drone’lar çoğalarak lojistik elamanına ihtiyaç duyulmayacaktır.

7. ÇEVİRMENLİK: Herkesin elinde bulunan akıllı telefonlar sayesinde her şeyi anında öğreterek ve öğrenerek işimizi kolaylaştırır. Bu yüzden tüm dilleri çevirmenlik dahi yapabiliyorken çevirmenlik mesleği daha az tercih ediliyor. Çevirmenlerin işini alacaktır.

8.HAKEM: Spor müsabakalarda oyunu gözlemleyen, kuralı uygulayan hakemler yerine robotların almasıyla hakemlerin yerine artık birer robotlar olacaktır.

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

SOSYAL MEDYA DETOKSU

1 Mayıs 2023

Sosyal medya detoksu Sosyal medya detoksu, belirli bir süre boyunca sosyal medya platformları...

Nano Teknoloji Nedir?

17 Eylül 2022

Nano teknoloji nedir? Temelinde teknolojik çalışmaları ve prensipleri barındıran bir disiplini...

 5G Teknolojisi Nedir?

17 Eylül 2022

     5G Teknolojisi ve önemi gün geçtikçe daha fazla tartışma konusu yaratmaktadır. 5G Tek...

Uzay Mekiği Nedir?

29 Temmuz 2022

Uzay Mekiği Nedir?Uzay, insanoğlu için gizemini hala korumaktadır. Özellikle ekonomik yönd...