Yangın Dolaplarının Temizliği 

13 Mart 2022

Yangın Dolaplarının Temizliği 

Yangın dolaplarının temizliği; binalarımızda, iş yerlerimizde, okullarda kısacası hayatımızın her alanında aktif olarak bulunduğumuz yaşam alanlarımızı yangın afet durumlarına karşı önlem amaçlı bulundurulan yangın dolaplarının temizlenmesi ve bakımlarını kapsamaktadır. Yangın dolap temizlikleri aşamalar halinde büyük bir itina ile yapılmaktadır. Yangın dolaplarını temizlerken; malzeme, ekipman ve kimyasal sıvı olmak üzere 3 kısım içerisinde değerlendirebiliriz. 

Yangın Dolaplarında Genel Temizlik Nasıl Yapılır?

Yangın dolaplarının temizliği konusunda ilk aşama temizlikte kullanılacak malzemelerin ayarlanmasıdır. Yangın dolaplarının temizlikleri için ekstra bir ürün gerekmemektedir. Toz bezi, kova ya da sprey şişesi ile basit bir temizlik süreci başlatılabilir. Ancak yangın dolaplarının temizliğini genel olarak yaptığınızda bu malzemeleri kullanabilirsiniz. Yangın dolap içerisinde sıvıların değiştirilmesini ve temizlenmesini istediğinizde bu işlem uzman ekip arkadaşlarımızın dikkatli çalışmaları ile yapılmaktadır. Kimi durumlarda ekstra olarak vakum kullanılabilmektedir. Vakumlar dolapların içerisinde kalan sıvıların tamamen boşaltılması durumunda kullanılmaktadır.

Yangın dolapların temizliği için kullanılan kimyasal ürünler genel temizlik sıvıları ile yapılmaktadır. Yangın dolaplarının temizlikleri için uygun olan bu ürünler kullanılarak kısa sürede yangın dolaplarının temizlikleri tamamlanır. 

Yangın Dolaplarının Bakımları Nelerdir?

Yangın dolap ve hidrant kontrolü ayda 1 defa yönetmeliklere göre yapılması zorunludur. Bundan dolayı bu dolaplarının bakımlarını aksatmadan yaptırmanız gerekmektedir. Yangın dolapları da tıpkı diğer eşyalar gibi zamanla tozlanır ve içerisindeki sıvıların değiştirilmesi gerekir. Bu bakımlar şu şekilde yapılmaktadır;

  • Dolap içerisindeki hortumların sağlamlıkları kontrol edilir. Su kaçağı kontrolleri yapılarak hortumlardaki deforme yerler tespit edilir ve değiştirilir.
  • Hortum ucunda bulunan su tazyik ayar vanasının kontrollü bir şekilde yapılarak çalışmıyorsa arıza durumu hemen giderilir.
  • Dolap ana vanasının kontrolleri içerisinde çalışmayan aksam varsa tespit edilir.
  • Yangın dolap ve hidrant kontrolleri sırasında hat bağlantı yerleri kontrolleri de yapılmaktadır.
  • Hortum makaralarını kontrol edilir, su kaçağı kontrolleri sağlanır.
  • Dolapların genel temizlikleri ve kontrolleri yukarıda bahsedildiği gibi bezler ve uygun sıvılar kullanılarak yapılır.
  • Dolap kilitleri kontrol edilir ve yapılan kontrol sonuçları kontrolleri yapan uzman ekip tarafından forma işlenir, bina sorumlularına bilgi verilerek teslim edilir.

Yangın dolaplarının temizliği ve diğer konular için ayrıntılı bilgi için ana sayfa üzerinden bilgi alabilirsiniz. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Evimizi daha derli toplu ve her zaman tertemiz yapmanın yolları ...

26 Eylül 2023

Bugün bir çok okurumuzun işine yaracak bir yazı hazırladım.Bu devirde kadınların büyük b...

Ev Temizliğinde Yaptığımız Büyük hatalar

15 Eylül 2023

Çoğumuz makinede bulaşık bırakmamanın, kirli kıyafetlerin çamaşır makine de hemen yıkam...

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  

5 Mayıs 2022

Ahşap ve Laminat Parkeleri Parlatmak İçin İpuçları Nelerdir?  Ahşap ve laminat parke gü...