Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık

25 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık

Astrolojik Kişilik

Gökyüzünde bulunan 12 burcun kendisine ait bireysel karakteristik özellikleri vardır. Bu burçlar yaşamdaki eğilimlerine göre elementlere ayrılmaktadır. Her elemente mensup burç o elemente göre belirgin özellikleri taşımaktadır. Bu özellikler kişinin astrolojik kişiliğini belirlemektedir. 

Ateş Elementi Burçlar: Koç, Aslan ve Yay burçlarıdır. Ateş elementi bu burçların en bariz özellikleri; kendini beğenmiş, gururlu, dediğini direten ve daime çevrelerine hükmetmek isteyen yapıda burçlardır.

Toprak Elementi Burçlar: Boğa, Başak ve Oğlak burçlarıdır. Bu elemente sahip burçlar genelde; sabit fikirli ve maddeye dönük özellikler göstermektedir.

Hava Elementi Burçlar: İkizler, Terazi ve Kova. Sabırsız davranmaları ve bir konudan kısa sürede sıkılıp başka bir konuya merak salmaya meyilli burçlardır.

Su Elementi Burçlar: Yengeç, Akrep, Balık. Bu elemente sahip burçların en önemli özellikleri duygusal bir kişilik yapısına sahip olmalarıdır.

Örgütsel Bağlılık

Örgütsel bağlılık, çalışanın işine karşı hissettiği psikolojik bağlılık anlamına gelmektedir. Çalışan kişinin organizasyona veya işletmeye yönelik istek, ihtiyaç ve zorunlulukları ile şekillenen psikolojik durumudur. 

ASTROLOJİK KİŞİLİK VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK ARASINDAKİ İLİŞKİ

Astrolojik kişiliği gereği; sevgiye ve ilgiye bağımlı olan su grubu burçları bireyleri bu güdüleri tatmin olduğu sürece sadakatiyle, geçmişe bağlılığıyla, duyarlılığı, hassaslığı ve duygusallığı ile örgüte tam bağlı şekilde çalışmaya devam edecektir.

Toprak grubu burçları sorumluluk duygusuyla, azmi, sabırlılığı, tutumluluğuyla; maddi açı ve çalışma koşulları uygun olduğu sürece örgütüne bağlılığı devam edecektir.

Yeniliğe açıklık, değişkenlik, özgürlüğe düşkünlük, yeni insanlar ve ortamları sevmesiyle, kuvvetli iletişim, hareketli, enerjik ve tarafsızlık özellikleriyle öne çıkan hava grubu burçları; kişilikleriyle özdeşleşmeyen işlerde çalışmak durumda kaldığında çabuk sıkılma huylarının da etkisiyle örgütünü kendine herhangi bir maddi manevi kayba uğramadan değiştirirler.

Otoriter, önder, hevesli, hükmetme arzusu, yüzeysellik, savurganlık, eylemcilik, yaratıcılık, ve tutku özellikleriyle öne çıkan ateş gurubu burçları ise sonunda bekledikleri makamı elde edemeyecekse, önderlikleri kabul edilmezse, baskı görürlerse, kendi sözünün geçtiği, verilecek kararları onların verdiği liderliğini ve yaratıcılığını ortaya çıkarabileceği işleri kendine vaad eden örgütlere ardında bıraktıklarını bir an bile düşünmeden büyük bir mutlulukla geçiş yapabilirler.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Astrolojik Kişilik Nedir?

26 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik Nedir?AstrolojiAstroloji, çeşitli gök cisimlerinin, insan karakteri v...

Farklı Takvimlere Göre Burçlar

25 Mayıs 2022

Farklı Takvimlere Göre BurçlarAstroloji; gök cisimlerin insanın karakteristik özellikleri ...

Burçların Genel Kültür Seviyeleri

25 Mayıs 2022

Burçların Genel Kültür SeviyeleriKOÇEgoları yüksek olan koç burçlarının genel kü...

Burç Grupları Nedir? 

23 Mayıs 2022

Burç Grupları Nedir? Burç grubu on iki burcun  dört elemente ayrılmasıdır. Bu elementle...