Astrolojik Kişilik Nedir?

26 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik Nedir?

Astroloji

Astroloji, çeşitli gök cisimlerinin, insan karakteri ve geleceği üzerinde etkilerini araştıran bir alandır. Bazı kişilerce bilim dalı olarak kabul edilen astroloji, günümüzde bazı kişiler tarafından bilim dalı olarak görülmemektedir. Astroloji tarihlere göre gök cisimlerinin birbirlerine yaptığı açılar neticesinde gelecekten öngörü şeklinde haberler verebilmektedir. 

Astrolojide 12 burç bulunmaktadır. Bu burçlar asıl olarak tarihlere göre belirli takım yıldızlarına verilen isimlerdir. Astroloji burçlar takvimi 21 Mart – 20 Nisan arası Koç burcu ile başlamaktadır. Sırası ile devamında ise Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık şeklinde ilerlemektedir. Bu burçlar ise kendi aralarında 4 elemente uygun olarak ayrılmaktadır. Burçlar mensup oldukları elementlere göre benzer özellikler göstermektedir.

Ateş Elementi Burçlar: Koç, Aslan ve Yay burçlarıdır. Ateş elementi bu burçların en bariz özellikleri; kendini beğenmiş, gururlu, dediğini direten ve daime çevrelerine hükmetmek isteyen yapıda burçlardır.

Toprak Elementi Burçlar: Boğa, Başak ve Oğlak burçlarıdır. Bu elemente sahip burçlar genelde; sabit fikirli ve maddeye dönük özellikler göstermektedir.

Hava Elementi Burçlar: İkizler, Terazi ve Kova. Sabırsız davranmaları ve bir konudan kısa sürede sıkılıp başka bir konuya merak salmaya meyilli burçlardır.

Su Elementi Burçlar: Yengeç, Akrep, Balık. Bu elemente sahip burçların en önemli özellikleri duygusal bir kişilik yapısına sahip olmalarıdır.

Astrolojik Kişilik

Her burcun kendisine ait belli başlı özellikleri vardır. Aynı burca mensup kişilerde belirli, benzer kişilik özellikleri görülmektedir. Aynı şekilde elementlere göre de kişilerde benzer karakter özellikleri görülmüştür. Bu özellikler kişinin astrolojik kişiliğini belirlemektedir. 

Hava elementine sahip burçlar fikrin soyut aleminde yaşamaktadırlar. Onlar bir fikrin herhangi bir nesne kadar gerçektir. Su elementine mensup burçlar duygusal astrolojik kişilikleriyle ortaya çıkarlar. Ateş elementine mensup burçlar ise oldukça heyecanlı, esin dolu hareketler seviyesinde yaşarlar ve varoluşun bu düzeyini korumak ateş burçlarının sağlıkları ve mutlulukları için zorunludur. Toprak elementine mensup burçlar için ise maddesel dünya ön plandadır. Toprak elementi burçlarının maddi dünya ve hayatta kalmak ayrıca üretimle ilgili kavramlarının hayatın diğer boyutlarından daha da ön plandadır. Bu özellikler ise toprak burçlarının astrolojik kişiliğini oluşturmaktadır. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Farklı Takvimlere Göre Burçlar

25 Mayıs 2022

Farklı Takvimlere Göre BurçlarAstroloji; gök cisimlerin insanın karakteristik özellikleri ...

Burçların Genel Kültür Seviyeleri

25 Mayıs 2022

Burçların Genel Kültür SeviyeleriKOÇEgoları yüksek olan koç burçlarının genel kü...

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık

25 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel BağlılıkAstrolojik KişilikGökyüzünde bulunan 12 bur...

Burç Grupları Nedir? 

23 Mayıs 2022

Burç Grupları Nedir? Burç grubu on iki burcun  dört elemente ayrılmasıdır. Bu elementle...