Burç Grupları Nedir? 

23 Mayıs 2022

Burç Grupları Nedir? 

Burç grubu on iki burcun  dört elemente ayrılmasıdır. Bu elementler bilindiği üzere evreninde yapı taşlarıdır. Astrolojinin tarihide milattan önceki yıllara dayandığından kaynaklı dönemin astrolojik bilgilerini bugünümüze çevirerek daha kolay anlaşılması için belirli gruplar oluşturulmuştur. Zodyağın Çocukları olarak bildiğimiz on iki burç elementlere ayrılmıştır.  Bu elementler: ateş, su, hava ve topraktır.

  • Toprak Grubu Burçları:   

      -Oğlak Burcu

      -Başak Burcu 

      -Boğa Burcu 

Toprak grubu burçlarının kısaca özelliklerine değinilirse: Toprak elementinin en büyük özelliği bir şeyler üretmektir. Dolayısıyla bu gruba mensup burçlar kendilerini bir şeyleri üretme konusunda sorumlu görürler. Üretmek onların en büyük sorumlulukları gibi görürler. Sabırlı, çalışkan, sorumluluk sahibi, disiplinli, düzenlidirler. Uzun vadeli planlar yaparlar. Dolayısıyla yapmak istedikleri işi garantiye almak isterler. Bundan dolayı da sağlam adımlar atmak isterler. Toprak grubunun özellikleri genellikle boğa burçlarında daha sıklıkla görülür. 

  • Su Grubu Burçları: 

      -Akrep Burcu 

       -Balık Burcu 

       -Yengeç Burcu 

Su grubu burçlarının kısaca özelliklerine değinilirse: Su grubu elementinde bulunan burçlar diğer burçların aksine daha çok duygusal, sezgisel ve romantiktirler. Su grubu burçları hayatın daha çok sezgisel ve duygusal yönlerini temsil etmektedirler. Hisleri diğer burçlara göre daha kuvvetlidir. Dolayısıyla etraflarındaki insanların neler hissettiklerini anlamakta zorluk çekmezler. Yaptıkları gözlemlerle kişilerin jest ve mimiklerini rahatlıkla anlarlar. Su grubu burçları sezgileri çok kuvvetli ve kişilerin ruhsal derinliklerine rahatça inebilirler. 

  • Hava Grubu Burçları: 

      -Kova Burcu 

      -İkizler Burcu 

      -Terazi Burcu 

Hava grubu burçlarının kısaca özelliklerine değinilirse: Hava grubu burçları sosyal ilişkileri ve arkadaşlığı temsil etmektedirler. Samimi oluşları ve sıcakkanlılıkları ile insanları bir araya getirirler. Zodyağın en sosyal burçlarıdır. Samimi ve dost canlısı olmaları diğer burçlara göre daha fazla arkadaş grubuna sahip olurlar. Yeni ortamda yeni insanla ile hemen kaynaşabilirler. Sözel yetenekleri sayesinde kendilerini gayet iyi ifade ederler.  Zodyağın iletişim yönünden daha kuvvetli ve daha dost canlısı burçlarıdır. 

  • Ateş Grubu Burçları: 

       -Yay Burcu 

       -Koç Burcu 

       -Aslan Burcu 

Ateş grubu burçlarının kısaca özelliklerine değinilirse: Ateş grubu burçları liderlik özellikleri ön plana çıkmaktadır. Enerjik, cesur ve yaratıcıdırlar. Organizasyon becerileri oldukça kuvvetlidir. Plan ve program kabiliyetleri yüksek, samimi davranışlarından kaynaklı herkesin arkadaş olmak isteyecekleri burçlardır. Duygusal olmadıkları için duyarlı oldukları söylenemez. Öfkeleri ateş gibi denilebilir. Ateş gibi bir anda parlayıp daha sonrada duraklayabiliyorlar. Ateş grubu burcunun özelliklerini koç burcu taşımaktadır. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Astrolojik Kişilik Nedir?

26 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik Nedir?AstrolojiAstroloji, çeşitli gök cisimlerinin, insan karakteri v...

Farklı Takvimlere Göre Burçlar

25 Mayıs 2022

Farklı Takvimlere Göre BurçlarAstroloji; gök cisimlerin insanın karakteristik özellikleri ...

Burçların Genel Kültür Seviyeleri

25 Mayıs 2022

Burçların Genel Kültür SeviyeleriKOÇEgoları yüksek olan koç burçlarının genel kü...

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık

25 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel BağlılıkAstrolojik KişilikGökyüzünde bulunan 12 bur...