Burçlar ve Özellikleri

13 Mayıs 2022

Burçlar ve Özellikleri

Burçlar aslında yıldız gökyüzünde bulunan yıldız kümelerinin isimleridir. Doğduğumuz anda gökyüzünde bulunan güneşin üzerinde seyir ettiği yıldız kümesi ise burcumuzu belirlemektedir. 

Toplam 12 adet burç bulunmaktadır. Bu burçlar ise 4 elemente göre gruplanmıştır.

  • Ateş Elementi Burçlar: Koç – Aslan – Yay
  • Toprak Elementi Burçlar: Boğa – Başak – Oğlak
  • Hava Elementi Burçlar: Terazi – Kova – İkizler
  • Su Elementi Burçlar: Yengeç – Akrep – Balık

Elementlere Göre Burçların Özellikleri

ATEŞ BURÇLARI: Ateş gruplarında içten bir liderlik yeteneği bulunmaktadır. Enerjik ve yaşam dolu olmalarıyla ön plana çıkarlar. Dışa dönük ve sıcak mizaçlıdırlar. İçinden gelen sıcak ateş enerjisi baskısıyla yoğun bir enerji sergilerler. Baskın bir kişilikleri vardır. 

TOPRAK BURÇLARI: Toprak burçları ayakları yere basan kişilerdir. Sakin ve sabırlı bir kişilikleri vardır. Hayal kurmaktan ziyade gözle görülen somut şeylere daha çok itibar ederler. Risk almaktan kaçınırlar. Güvenlik konusunda oldukça dikkatlidirler. 

HAVA BURÇLARI: İnsan ilişkileri ve iletişim yetenekleri güçlü kişilerdir. Dışadönük ve sosyal yapılarıyla dikkat çekerler. Hava gibi her şeyin içine nüfuz ederler ancak bağlanmayı ve sabit kalmayı sevmezler. Hayalci tavrıyla gerçeklikten kopma eğilimi gösterebilirler.

SU BURÇLARI: Su grubunun en belirgin özelliği sezgi gücü ve duygusallığıdır. İçerisine girdikleri ortama tıpkı su gibi hemen uyumlanırlar. Sanatsal yetenekleri yüksektir. Harekete geçmek konusunda itici bir güce ihtiyaç duyarlar. Sevdiklerine karşı korumacı ve şefkatli yapıdadırlar.

En Sinirli Burçlar

En sinirli burçlar sıralamasında ateş elementine mensup Koç ve Aslan burcu ilklerde yer alırken, peşinden toprak grubu boğa burcu takip etmektedir. Son sırada ise su grubunda yengeç gelmektedir.

En sinirli burçlar arasında olan koç ve aslan burçlarının siniri tıpkı bir ateş gibi çabuk parlar ve çabuk geçer. Kin tutmazlar. Koç burçları kendileriyle geçinemeyen kişilere karşı çabuk sinirlenirler. Aslan burçları ise sinirlendiğinde gözü kimseyi görmez ve etkili konuşmaları nedeniyle kırıcı olabilirler. 

Boğa burçları zor sinirlenirler fakat sinirlendiklerinde ise öfkelerini kontrol edemezler ve saldırganlık gösterirler. Su grubunun Yengeç burçları ise sinirli yapılarını göstermeyi sevmezler. Sinirlendikleri ortamı terk ederek etrafa zarar vermemek için uzaklaşır. Kimseyi kırmak istemezler. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Astrolojik Kişilik Nedir?

26 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik Nedir?AstrolojiAstroloji, çeşitli gök cisimlerinin, insan karakteri v...

Farklı Takvimlere Göre Burçlar

25 Mayıs 2022

Farklı Takvimlere Göre BurçlarAstroloji; gök cisimlerin insanın karakteristik özellikleri ...

Burçların Genel Kültür Seviyeleri

25 Mayıs 2022

Burçların Genel Kültür SeviyeleriKOÇEgoları yüksek olan koç burçlarının genel kü...

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık

25 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel BağlılıkAstrolojik KişilikGökyüzünde bulunan 12 bur...