En Çok Hangi Futbol Oyunları Oynanmaktadır?

17 Temmuz 2022

En Çok Hangi Futbol Oyunları Oynanmaktadır?

Günümüzde futbol oyunlarının oynandığı mecraları “Playstation, Bilgisayar, Telefon“olmak üzere üç kategoride inceleyebilmemiz mümkündür. Telefonlardaki futbol oyunları Android ve İOS işletim sistemlerine göre değişiklik göstermektedir. Bilgisayar ve telefonlar daha çok şahsi kullanıma ait araçlar olarak kabul edilmekteyken Playstation’ların ticari olarak yürütülen bir kolu da vardır. Türkiye’deki Playstation salonları zamanla gelişmiş ve daha çok yaygınlaşmaya başlamıştır. Oyunlar her yaş grubuna hitap edebilen eğlence araçlarıdır. İnsanlar gün içindeki yorgunluklarını, boş zamanlarını, arkadaşları ile yapacakları aktiviteleri bu oyunlar sayesinde giderebilmektedirler. Online ortamlar sayesinde insanlar sosyalleşebilmektir. Bu da günümüzde teknolojinin getirdiği avantajlardan birisidir.

Futbol Oyunlarına Örnekler 

Avrupa Futbol Şampiyonası Video Oyunu, FIFA (seri şeklindedir), FIFA 13, FIFA 14, FIFA 15, FIFA 16, FIFA 17, FIFA 18, FIFA 19, FIFA 20, FIFA 21, FIFA 22, FIFA Mobile, FIFA Street, Football Manager, Football Manager 2021, Pro Evolution Soccer2008, Pro Evolution Soccer2009, Pro Evolution Soccer2010, Pro Evolution Soccer2011, Pro Evolution Soccer2012, Pro Evolution Soccer2013, Pro Evolution Soccer2014, Pro Evolution Soccer2015, Pro Evolution Soccer2016, Pro Evolution Soccer2017, Pro Evolution Soccer2018, Pro Evolution Soccer2019, Pro Evolution Soccer2020, Pro Evolution Soccer2021, Futbol Oyunu, Captain Tsubasa: Rise of New Champions, Champions Manager, EFootball PES 2021 Season Update, EFootball Pro Evolution Soccer 2020, Footbo City, I Can Football, I Can Football 2, Inazuma Eleven (video oyunu), ISS Pro Evolution 2, Kick Off, Mario Strikers Charged Football, Real Football 2010, Sensible Soccer, Zico Soccer. Bu örneklerden farklı olarak birçok futbol oyun çeşidi bulunmaktadır.

Popüler Futbol Oyunları

FIFA ve Pro Evolution Soccer oyunları seri şeklinde devam ettiğinden oyuncular tarafından da her yıl yeni bir sürümü merakla takip edilmektedir. Her yıl kendini geliştiren bu oyun şirketleri oyuncularda bir beklenti sağladığından oyunlara olan ilgiyi de arttırmayı başarmış oluyorlar. Türkiye’de ise FIFA ve Pro Evolution Soccer taraftarları olmak üzere ikiye ayrılmış durumdadır. Oyuncular adeta takım tutarcasına sevdikleri oyunu desteklemeye ve oynamaya devam etmektedir. Ülkemizdeki Futbol sevgisinden yola çıkacaksak olursak Futbol oyunlarına olan rağbeti de normal karşılamış olacağız. Oyunlar strateji üzerine kurulmaktadır. Oyuncular ise güncel takım ve kadrolar üzerinden kendi oynayacakları oyun tarzını belirleyip istedikleri gibi oynayabilmektedirler. Futbol oyunları sayesinde futboldaki kurallar, stratejiler, antrenör ve oyuncuların düşünce yapısı gibi unsurların pekiştirilmesi ve öğrenilmesi sağlanmaktadır. Eğlence yönünün yanında spora olan öğretisini de söylemek mümkündür. FIFA ve Pro Evolution Soccer oyunları daha çok bilgisayar ve Playstation ortamında konsol aracılığıyla oynanırken Football Manager oyunu ise daha çok telefon vasıtasıyla oynanmaktadır. Kolay erişimi dolayısıyla Football Manager diğer oyunlardan ziyade bireysel bir oyundur. Burada oyunculuktan ziyade teknik direktörlük stratejileri geliştirilmektedir.

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!
Önceki Yazi
Dron Nedir?

İlgili Yazılar

SOSYAL MEDYA DETOKSU

1 Mayıs 2023

Sosyal medya detoksu Sosyal medya detoksu, belirli bir süre boyunca sosyal medya platformları...

Nano Teknoloji Nedir?

17 Eylül 2022

Nano teknoloji nedir? Temelinde teknolojik çalışmaları ve prensipleri barındıran bir disiplini...

 5G Teknolojisi Nedir?

17 Eylül 2022

     5G Teknolojisi ve önemi gün geçtikçe daha fazla tartışma konusu yaratmaktadır. 5G Tek...