Giyim Tarzı ve Toplum İlişkisi

18 Ekim 2021

Giyim tarzınız oluşturduğunuz still, toplum tarafından beğenilme ve takdir edilme ile doğru orantılıdır. Olumlu imaj toplum içerisindeki statüde de olumlu sonuçları beraberinde getirecektir. Giyim tarzı ile birlikte oluşan algının güzel anılması adına insanlar tarz konusunda yarış içerisine girmiş durumdadırlar.  Giyim tarzı oluşturarak kendinize özgü bir tarz yaratmak istiyorsanız modayı takip edin fakat sürekli moda çerçevesinde yol almayın. Az parçalar ile maksimum seviyede farklılıklar yaratarak kendi imajınızı oluşturabilirsiniz. Tarzınızdaki değişiklikler, çevreniz tarafından fark edilmenize ve fark yaratmanıza neden olacaktır. Bu yüzden giyim tarzınızı oluştururken ince detaylara çok önem vermeli ve bu şekilde kendi tarzınızı oluşturmalısınız. Kişiler üzerinde bırakacağınız algının ne olmasını istediğiniz yönündeki ilk adım nasıl hatırlanmak istediğiniz olmalıdır. Net tavrınızı belirledikten sonra çevrenizde olan kişilerin ya da ünlüler dünyasındaki ünlülerden hangisinin tarzını beğendiğinizi düşünerek hareket edebilirsiniz.  Hangi ünlü tarzıyla toplumda nasıl bir etki yaratıyor? Daha sonra ise sizin toplum üzerinizdeki imajınızın nasıl olmasını istediğine karar verebilirsiniz. Bu şekilde belirlediğiniz tarzınız sizin kıyafet tercihinizde öncül olacak ve daha kolay bir şekilde ilerlemenizi sağlayacaktır. İmajınızı belirledikten sonra ki aşama ise gerçekten o kıyafetler ile birlikte mutlu olup olmadığınızın keşfine ulaşmaktır. Mutlu olmadığınız hiçbir kıyafet sizi yansıtmayacağından o kıyafetleri giymek de zorunda değilsiniz. Toplum içerisinde vermek istediğiniz klasik mesaj ile birlikte mutlu hissedeceğiniz kıyafetleri tercih ederek en büyük farkı yaşatmış olacaksınız.

Kadınların Giymemesi Gereken Kıyafetler

Öncelikle; tarz sahibi olmak adına farklı giyinmek için çabalayan ve kendi çizgisinden çıkan kadınların giymemesi gereken kıyafetler şu şekilde sıralanmıştır:

  • Farklı olmak adına, üzerinize oturmayan aynı zamanda yakışmayan kıyafetleri tercih etmeyin.
  • İçerisinde rahat ve mutlu olmayacağınız kıyafetleri kullanmayın.
  • Diğer insanlar için ve diğer insanlar gibi giyinmeyin. Bu bağlamda, çevredeki insanların size güzel bulması için değil kendinizi güzel hissetmek için giyinin. Aynı zamanda diğer insanların tarzını benimseyip kendinizde uygulamayın. Farklı bir tarzınız olsun.
  • Kendisini güzel göstermek adına tarzı olmayan kıyafetleri giymek. Örneğin salaş bir tarza sahipseniz, sürekli olarak yapışık taytlar ve yapışık kıyafetler giymek zorunda değilsiniz. Tarzınız sizinle bütünleşmiştir. Rahatlık da bir tarz unsurudur.
  • Modayı takip edin fakat moda ile birlikte sürekli yenilenmeyin. Moda her gün değişen ve aynı zamanda her gün yeni parçaların üretildiği bir alandır. Bu alanda, çıkan her ürünü almak zorunda değilsiniz. Kendi kıyafetleriniz ile birlikte de yenilikleri yakalayabilirsiniz.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Hangi Vücut Tipi Nasıl Gelinlik Seçmelidir?

29 Kasım 2021

Hangi Vücut Tipi Nasıl Gelinlik Seçmelidir?Hangi vücut tipi nasıl gelinlik seçmelidir?, s...

Sizi Yaşlandıran 32 Moda Hatası

19 Ekim 2021

İnsanlar moda uğruna vücutlarına ağır gelebilecek birçok işlemi uygulamaktan kaçınmazlar. ...