Sizi Yaşlandıran 32 Moda Hatası

19 Ekim 2021

İnsanlar moda uğruna vücutlarına ağır gelebilecek birçok işlemi uygulamaktan kaçınmazlar. Güzel görünmek uğruna kendilerine verdikleri zarar onları bir ömür bırakmaz. İnsanı olduğundan daha yaşlı gösteren moda hataları şunlardır:

  1. Ağır küpeler takmak: Kulak insan vücudunun hassas bölgelerinden birisidir. Ağır küpeler kullanıldığında cilt olduğundan daha fazla gerilir ve elastik özelliğini yitirir. Bireyler ilk bakışta bu durumu çok fazla önemsemez. Ancak kulaklar görünen organlar olduğundan sarkık ve yaşlı görünen kulaklar kişinin kendini olumsuz hissetmesine sebep olur.
  2. Kozmetik ürünlerinde aşırıya kaçmak: Kozmetik ürünleri cildin gözeneklerini kapadığından dolayı gün boyu ciltte bulunan ve yoğun olan ürünlerin sık kullanımı olduğundan yaşlı görünmeye sebep olur.
  3. Yanlış sutyen takmak: Her kadının göğüs ölçülerine göre olan ve kıyafetlerinin altından sırıtmayan sutyen tercih etmesi gerekmektedir. Aksi durumda kişi görüntü olarak kendini iyi hissetmeyebilir. Kusursuz bir görünüm için olmazsa olmaz bir yapboz parçasıdır sutyen.
  4. Kişinin yaşına ve duruma göre iyi ayarlanmamış uzunluktaki etekler: Etekler modanın vazgeçilmez parçalarıdır. Ancak uzun etekler daha ileri yaştaki hanımların tercih ettiği modeller olduğundan genç yaştaki hanımlar mini veya orta uzunluktaki etek boylarını kullanmalıdırlar.
  5. Babaanne gözlüklerinden acilen kurtulun: Kalın çerçeveli kemik gözlükler olduğundan yaşlı bir görünüme sebep olur.
  6. Aksesuar tercih etmemek: Şık bir kıyafeti tamamlayan önemli parçadır aksesuar. Tam tersi bir durum hoş bir görüntü oluşturmayabilir.
  7. Kendi cilt tonundan daha açık renkte bir fondöten tercih etmek: Cilt tonundan daha açık tonlu fondöten kullanarak ciltteki en ince çizgileri bile abartılı bir şekilde gösterecektir. Aşırı beyaz tenli kişiler bile sıcak tonları tercih etmelidir.
  8. Göz altında bulunan bütün bölgeye kapatıcı sürmek: Yaş ilerledikçe göz altındaki morluklar daha belirgin hale gelmektedir. Bu bölgelerin koyu olan kısımlarına kapatıcı sürülmelidir. Tüm bölgeye kapatıcı sürülmemelidir.
  9. Pudranın burun ve çene bölgesi dışında kullanımı: Pudra burun ve çene bölgesinde kullanıldığında parlamayı azaltır. Bu bölgeler dışında kullanıldığında ise yüz hatlarındaki kırışıklıkları ve çizgileri daha belirgin hale getirir. Bu nedenle burun ve çene dışında bir noktada kullanılan pudra kişinin daha yaşlı görünmesine sebep olur.
  10. Cilde uygun kullanılmayan allıklar: Elmacık kemiğinin en üst kısmına burun rengi ile aynı olmayan allık sürülmelidir.
  11. Parlak renk, koyu ton ve metalik renkteki rujlar: Bu renkteki rujlar yerine doğal bir gül rengi veya dudak parlatıcı dolgun dudak görünümünü verebilir.
  12. Alt kirpiklere maskara kullanımı
  13. Alt kirpiklere kalem kullanımı: Alt kirpiklere göz kalemi sürüldüğünde gözler daha küçük görünür. Bu uygulamayla göz altındaki siyah halkalara dikkat çekilmiş olunur.
  14. Tekerlekli tahta ayakkabı moda uğruna yapılan bir hatadır.
  15. Buza benzeyen saçlar ve çift çizgili kaşlar
  16. Boncuklu saç portresi
  17. Erkekler için tasarlanan diz üstü çizmeler
  18. Beyin modelinde bere
  19. Punk crocs
  20. Rengarenk kravat
  21. Ev botu gibi kürklü ayakkabı
  22. Uzun bıyıklar
  23. Kartal görünümlü kuyruklu botlar
  24. Yüksek topuklu tulum görünümlü pantolon
  25. Kurbağa çantalar
  26. Ahşap tasarımı kravat: Boyna yapılan baskı nedeniyle hem insanı yorar hem de ilerleyen zaman dilimlerinde kullanımı zorlaşır.
  27. Değişik hayvan motiflerindeki taytlar
  28. Farklı yiyecek motiflerindeki küpeler
  29. Sulama kabı şeklinde kullanılan çantalar
  30. Parlak neon renklerdeki tulumlar
  31. Balık tasarım çanta
  32. Absürt bitkileri aksesuar olarak kullanılması

Moda uğruna kullanılan bu ürünler çok çabuk tüketilir v belirli bir dönem sonra yerini pişmanlığa bırakır. Yaşı da olduğundan daha büyük gösterir.

 

 

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Hangi Vücut Tipi Nasıl Gelinlik Seçmelidir?

29 Kasım 2021

Hangi Vücut Tipi Nasıl Gelinlik Seçmelidir?Hangi vücut tipi nasıl gelinlik seçmelidir?, s...

Giyim Tarzı ve Toplum İlişkisi

18 Ekim 2021

Giyim tarzınız oluşturduğunuz still, toplum tarafından beğenilme ve takdir edilme ile doğru o...