Hangi Vücut Tipi Nasıl Gelinlik Seçmelidir?

29 Kasım 2021

Hangi Vücut Tipi Nasıl Gelinlik Seçmelidir?

Hangi vücut tipi nasıl gelinlik seçmelidir?, sorusu gelinliğinin modelinin hem kendini göstermesi, hem de kişinin güzel gözükmesi açısından önemli bir sorudur. Kadınların düğün günü hayatlarında unutamayacak şekilde zihinlerine kazınan günlerden en önemlisidir. Bu nedenle düğün günü giydiği gelinlik onun yıllardır hayalini kurduğu, rüyada gibi hissettirecek tarzda olmasını çok önemser. Bu sebepten dolayı seçtiği gelinliğin her anlamda onu tamamlamasını ister. Kadının hayal ettiği, rüyalarını süsleyen o gelinliği seçmeden önce ilk ne yapması gerekten vücut tipini öğrenmeli ve ona göre gelinlik seçimine karar vermesidir.

Gelinlik, Moda, Gelin, Duvak, Beyaz Elbise, Evlilik

 

Üçgen (Armut Tipi) Vücuda Sahip Olanların Seçmesi Gereken Gelinlikler 

Gelinlik seçiminde, üçgen tipi vücuda sahip olan kadınların geniş yakalı gelinlikler seçilmesi tercih edilmelidir. Çünkü armut tipi vücuda sahip bireylerin omuz kısmı kalça kısmından daha incedir. Bu şekilde seçim yaptıklarında kalçalarını arka plana atıp, saklayabilirler. Yaka tercihlerinde ise derin bir yaka tercih etmeliler. Straplez tarzda üstler üçgen tipi vücuda sahip kadınları çok iyi gösterecektir. Bel kısmına doğru gidildikçe küçülen, daralan gelinlikler tercih edilmesi, kalçaların görünümünü geri plana atacaktır. Ve bakışları kalçalardan uzaklaştıracaktır. “A” tipi gelinliklerin de tercih edilmesi de kalça kısmını küçük gösterir. Pileli eteklere sahip gelinliklerin tercih edilmemesi çok önemlidir. Zira bu tarz gelinlikler kalçaları oldukça büyük göstermektedir.

Elma tipi Vücuda Sahip Olanların Seçmesi Gereken Gelinlikler 

Vücut tipine göre gelinlik seçiminde, dikkat edilmesi gereken diğer bir vücut tipi de elma tipi vücut tipidir. Bu tipe sahip kişilerin bel bölgesi daha kalın fakat kollar ve bacaklar daha incedir. Elma tipli vücut yapısına sahip kişilerin gelinlik seçerken V yaka gelinlikler tercih edilmesi tavsiye edilir. Bu tarz gelinlikler bel kısmının genişliğini gözlerden uzaklaştırır. Boyun çizgisi belirgin süslemeli derin yakaya sahip gelinlikler çok muhteşem bir duruş ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca süslerin kullanımı görüntüyü zengin gösterir, hoş bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Yüksek bir bel görüntüsü veren gelinlikler tercih edilmelidir. Bu tarz bireyin olduğundan daha uzun gözükmesine neden olmaktadır. Elma tipi vücuda sahip kadınların boru tipi gelinliklerden uzak durması gereklidir. Çünkü bu tarz gelinlikler saklamak istediğiniz kısımları daha geniş gösterecektir.

Kum saati Vücuda Sahip Olanların Seçmesi Gereken Gelinlikler

Vücut tipi gelinlik seçimi açısından oldukça önemlidir. Diğer vücut tiplerinden birisi ise kum saati vücut tipi. Bu tarz vücuda sahip kişilerin kalça ve omuz kısmı genişlikleri eşit fakat bel kısmı daha incedir. Bu tarz kişilerin düşük kesim yaka tercih etmesi oldukça önemlidir. Bu tarz bir seçim boyun hattını öne çıkarma konusunda çok başarılıdır. Kum saati vücut yapısına sahip kişilerin deniz kızı ya da boru kesim gelinliklerden ve düz kesim gelinliklerden uzak durması oldukça önemlidir. Bu tarz gelinlikler orantısız bir görünüme sebebiyet vermektedir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Sizi Yaşlandıran 32 Moda Hatası

19 Ekim 2021

İnsanlar moda uğruna vücutlarına ağır gelebilecek birçok işlemi uygulamaktan kaçınmazlar. ...

Giyim Tarzı ve Toplum İlişkisi

18 Ekim 2021

Giyim tarzınız oluşturduğunuz still, toplum tarafından beğenilme ve takdir edilme ile doğru o...