Hangi Bitkiler Ağrılarımızı Hafifletmeye Yardımcı Olur?  

6 Şubat 2022

Hangi Bitkiler Ağrılarımızı Hafifletmeye Yardımcı Olur?  

Bitkiler sağlık alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Birçok insan kas ağrısı geçmediği için düzenli olarak ağrı kesici almaktan yorulur. Romatizmal ağrılardan migrene, kas ağrılarından koliklere kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen pek çok gıda halk tarafından bilinmiyor. Sağlıklı beslenmek vücudumuzun normal işleyişi için çok önemlidir. Ne yazık ki, bir kişi yeterince uygun gıda almazsa kas ağrısı  kaçınılmazdır.  


Zencefil  


Zencefil geleneksel tıpta çok önemlidir. Zencefil kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde veya kronik baş ağrınız varsa bir bardak zencefilli bitki çayı içmek şikayetlerinizi yatıştırır.  

Zerdeçal  

 

Çalışmalar, romatoid artritli ve osteoartritli kişilerin kurkumin içeren  takviyeleri aldıklarında daha kolay yürüyebildiğini göstermiştir. Zerdeçal ile karabiber tüketmek emilimini arttırır. Bu nedenle bahsettiğimiz baharatlardan bir karışım yapıp bu şekilde kullanmak çok daha etkilidir.  

Kabak Çekirdeği



Bitkiler arasında büyük yeri olan kabak çekirdeği ağrıları hafifletmeye de yardımcı olmaktadır. Kabak çekirdeği, migrene iyi gelen bir mineral olan magnezyum açısından zengindir. Osteoporozun önlenmesinde ve tedavisinde de çok faydalıdır. Daha fazla magnezyum kaynağı için beslenmenize badem ve kaju fıstığı, ıspanak ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve mercimeği de ekleyebilirsiniz.  

Omega  


Kalp dostu olarak da kabul edilir ve aynı zamanda romatoit artritteki eklem ağrılarına iyi gelir. Omega Ton balığı, sardalya ve uskumru gibi soğuk su balıklarının diğer çeşitleri de bu bakımdan iyi seçimlerdir. 

Antioksidanlar 

Çilek ve portakal gibi antioksidan ve polifenol içeren diğer meyveler benzer bir yatıştırıcı etkiye sahip olabilir. Yapılan araştırmalara göre 20 adet vişne yemenin ağrı üzerindeki etkisi bir tane ağrı kesici ilaç almakla aynıdır. Eğer bu sizin için yeterli değilse, vişnenin  
5 tanesi iltihabın kaynağı olan C reaktif proteini azaltmakta birçok ilaçtan daha etkilidir. Araştırmacılar, maraton koşucularında yarıştan bir hafta önce önce vişne suyu içenlerde içmeyenlere göre daha az kas ağrısı oluştuğunu gözlemlemiştir. Bunun nedeni meyvenin içinde bulunan antioksidan ve antienflamatuar bileşiklerden kaynaklanır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...