Kış Aylarında Hastalığa Yakalanmamak İçin Hangi Bitkisel İlaçlar Tüketilmelidir?

1 Şubat 2022

Kış Aylarında Hastalığa Yakalanmamak İçin Hangi Bitkisel İlaçlar Tüketilmelidir?

 Kış aylarında bitkisel ilaç tüketimi oldukça önemli olmaktadır. Kış aylarında havanın soğuması ve bünyenin daha savunmasız kalması söz konusu olmaktadır. Bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücut direncinin artırılması için ek takviyelere ihtiyaç duyulmaktadır. Bitkisel ilaçlar bu konuda faydalı olmaktadır. Hastalıklara karşı daha dirençli olmak adına bitkisel ilaçlar kullanılabilmektedir. Bitkisel ilaçlar, destekleyici ürünlerdir. Bitkisel ilaçlar, bitkilerin işlenmiş uçucu yağlarından ya da işlenmemiş yağlarından elde edilmektedir. Ayrıca bitkisel bir ilaç çay, tablet, bir kapsül ya da toz şeklinde alınabilmektedir. Bitkisel ilaçlar, vücut direncinin artırılmasını sağlamasının yanı sıra alınırken belli başlı faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Bitkisel İlaçları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Bir bitkisel ilacın mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. Bitkisel ilaçlar, doğru kullanılmadığı takdirde karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarını tetiklemektedir. Ayrıca kontrollü ve ölçülü bir şekilde alınması da önemlidir. Bitkisel olsa da nitekim ilaçtır ve fazlası zararlıdır. Kış aylarında bitkisel ilaç tüketimi bir doktor takibinde olmalıdır. Bitkisel ürünün alındığı yerin ürünlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması ve kullanılan ölçülü önemlidir. 

Kış Aylarında Tüketilebilecek Bitkisel İlaçlar

 Bitkisel ürünler arasında en pratik ve kış mevsimine en uygun olanı çaylardır. Soğuk bir havada sıcak bir içecek içerken vücut direncinin yükseltilmesi daha güzel olacaktır. Her rahatsızlığa farklı bir ilaç daha etkili olmaktadır. Kışa aylarında en yaygın görülen rahatsızlık ağız ve boğaz iltihabıdır. Ağız ve boğaz iltihabı için adaçayı tercih edilebilir. Soğuk algınlığı içinse ıhlamur ve tarçın içilebilmektedir. Zencefil, tarçın, adaçayı ve ıhlamur çayları bitkisel ilaç olarak kullanılması oldukça faydalı olacaktır. Bu ilaçların fiyatları da makul olduğu için her kesimden insanın rahatlıkla ulaşması mümkündür. Ayrıca üst solunum yolu hastalıklarına karşı iyi geldiği bilinen Ekinezya bitkisi büyük bir direnç sağlamaktadır. Influenza ve uçuk virüslerinin vücutta öldürülmesi için etkilidir. Birçok uzman Ekinezya bitkisini önermektedir. Kış aylarında bitkisel ilaç tüketimi etkili olmaktadır ve bunlardan birisi de Chia tohumudur. Chia tohumu bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve birçok hastalığın önünü kesmektedir. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...