İnternetin İletişim ve İnsan İlişkilerine Etkileri

18 Haziran 2022

İnternetin İletişim ve İnsan İlişkilerine Etkileri

İnternet günümüz dünyasında pek çok olguya yön vermektedir. İnsan ilişkileri de internet kullanımından nasibini alan kavramlar arasında yer almaktadır. İnternetin insan ilişkilerine hem olumlu hem de olumsuz etkileri bulunmakta olup aslında bu durum internetin nasıl kullanıldığı ile alakalı değişmektedir. İnterneti sağladığı nimetler üzerinden yararlı bir şekilde değerlendiren bireyler için internet bir çok avantaj sağlamaktadır. Bu yazımızda İnternetin İletişim ve İnsan İlişkilerine Etkileri konusunda farklı örnekler bulabilirsiniz.

  • İnternet sosyal medya üzerinden iletişimi en rahat sağlayan araçtır. İnsanlar birbirinden farklı pek çok platform üzerinden birbirleri ile etkileşim halinde bulunurlar. Bu  durumda internet insanların birbirine çabuk ulaşabilme şansı elde etmelerine neden olmaktadır. Zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde bilgiye çabuk ulaşabilme şansı veren internet bu yönüyle insan ilişkilerine yeni bir boyut kazandırmaktadır.
  • İnternetin iletişim üzerinde ki bir etkisi de yüz yüze görüşmelerin sıklığını azaltarak zoom gibi platformlar üzerinden görüşmeler ile iletişim kurulmasını sıklaştırmasıdır. Bu şekilde görüşmeler uzakta olan kişilerle iletişimin kopmamasına neden olurken yakında fiziksel olarak görüşebileceğimiz kişiler ile sık bir şekilde tercih edilmesi halinde iletişimin zayıflamasına neden olmaktadır. İnsan sosyal bir varlık olarak yaratıldığından yüz yüze yapılan görüşmelerin insan ilişkilerinin kuvvetlenmesi yönünde daha faydalı olduğu düşünülmektedir.
  • İnternet yeni insanlarla tanışma konusunda sayısız fırsatlarla dolu bir mecradır. Bu sayede normal koşullarda karşılaşamayacağımız insanlarla bilgi paylaşımı yapabilir ve onlarla etkileşime geçebiliriz. Pek çok insan şu an internet ortamında tanışarak arkadaş olabilmekte hatta evlilik kurumlarının kurulmasına vesile olmaktadır.
  • İnternet bilgiye ulaşmayı kolaylaştırdığından toplumsal olayları bakış açılarında da ciddi değişimlere neden olabilmektedir. Buda insanlarla olan ilişkilerimizi dolaylı bir şekilde etkilemektedir.
  • Gün içinde iletişim haricinde çok fazla internet kullanımı özellikle oyun gibi platformlarda geçirilen sürelerin uzaması insan ilişkilerini azaltmakta ve zedelemektedir. Bu durum özellikle küçük yaşta ki çocukları daha fazla etkilemekte olup ileride sosyal olamayan çocukların yetişmesine sebebiyet vermektedir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi ...

Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu o...