TAOS Uğultusu Nedir?

6 Temmuz 2022

TAOS Uğultusu Nedir?

Taos uğultusu dünyanın dört bir yanındaki insanların duyduğunu iddia ettiği doğal bir fenomendir, ancak bunun nasıl olduğu bir sır olarak kalır. Taos uğultusu, dünyanın her yerinden insanlar tarafından duyulduğu bildirilen dizel motora benzer bir vızıltıdır. Özellikle ABD ve İngiltere'de insanlar zaman zaman vızıltı duyduklarını söylüyorlar. 10 Temmuz 2011'de, İngiltere'nin Woodland kasabası sakinleri, 2 aydır vızıltıyı duyduklarını açıkladılar. Adını vızıltıdan alan New Mexico'nun küçük Taos kasabasında 1997 yılında düzenlenen bir konferansta, araştırmacılar sesin kaynağını bulmak için başarısız oldular. Taos uğultusunun gerçek nedeni, kökeni ve nedeni hakkında hala bulunamayan birçok açıklama var. Uğultu ile ilgili yaygın algılardan biri de uğultunun genellikle iç mekanlarda duyulması, geceleri gündüze göre çok daha fazla hissedilmesidir. Ve ayrıca şehir gürültüsü olmayan kırsal alanlarda da yaygındır.  

TAOS Uğultusu Araştırmaları  

TAOS Uğultusu ile ilgili genel görüş, uğultu genellikle iç mekanlarda duyulur ve geceleri gündüze göre daha fazla algılanır. Kentsel gürültü içermeyen kırsal alanlarda da yaygındır. 1980'de İskoçya'nın Largs kasabasında ve 1992'de Amerika Birleşik Devletleri'nde Nex Mexico'da yerel halkın duyduğu sesler fiziksel olarak da rahatsızlığa neden oldu. Ayrıca 1199'da Indiana, Kikomo'da 100'den fazla insanın çeşitli vücut ağrılarından (eklemler, baş ve kemikler), ishal, kusma, yorgunluktan ve bazılarının bayılmasına neden olan garip sesler duyuldu. ) "Taos uğultusu", ses aralığı (en azından kaydedilebildiği yerde) 30-67 Hz aralığında, duyuldukları yere göre değişir. Ses kaydedilmesine rağmen, ne yazık ki kaynağı net olarak yargılanamıyor. Farklı yörelerde duyulan bu uğultunun farklı özelliklere sahip olduğu bilinmektedir.  

TAOS Uğultusu Mağduru İnsanların İfadeleri  

TAOS Uğultusu olan bölgedeki insanların sadece %2'si onu duyabilir. Gürültüye maruz kalan kişiler genellikle 55-70 yaşları arasındadır. "Taus uğultusuna" maruz kalanlar, gürültüyü "dizel motorun rölantide çalışması" olarak nitelendirdi. İngiltere'nin Leeds kentinde uğultuyu duyan Katie Jacques BBC'ye şunları söyledi: "Bu bir işkence... bazen gerçekten çığlık atmak istersiniz." Jacques ise "Geceleri daha da kötüleşiyor... çünkü bu sesi arka planda her zaman duyuyorsunuz, uykuya dalmak zor. Sürekli dönüyor ve ses sizi daha çok etkiliyor."  Kurbanlar baş ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk, burun kanaması ve uyku bozukluklarından muzdaripti. 

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi ...

Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu o...