Türkiye’de Bulunan Prestijli Müzeler Hangileridir?

29 Aralık 2021

Türkiye’de Bulunan Prestijli Müzeler Hangileridir?

Türkiye’de prestijli müzeler hangileridir? Geçmişten günümüze kadar dünyanın köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve çok kültürlü yapısı olan Türkiye, çok değerli eser va kalıntılarını görkemli bir şekilde müzelerde sergilemektedir. Müzelerin içine girdiğinde geçmişe dair tüm ayrıntıları ile size geçmişe uzanan büyülü bir yolculuğu hissettiriyor. Ayrıca, sadece kültür, sanat ve tarih kalıntılarını yanı sıra ünlü insanların veya fikir akımlarının da hem eserlerini hem de anılarını sergilenmektedir. Geçmişe dair merak ettiklerinizi kafanızda oluşan soruların cevabı bu müzelerde ayrınlılı olarak görebilirsiniz. Sizde tarihe yolculuk etmek istiyorsanız kültürel miras olarak günümüzde hala varlığını koruyan eserleri görmek için Türkiye’deki müzelerde keşfedebilirsiniz. Her birinin kendi kültür ve özelliği ile göz alıcı eserler sergilenmektedir. Fakat biz sizin için Türkiye’de prestijli ve görülmesi gereken müzeler arasında yer alan müzeleri derledik bunlar:

Topkapı Sarayı Müzesi 

Türkiye’de prestijli müzeler hangileridir? Sorusuna öncelikle Osmanlı imparatorluğunun yönetimi, eğitimi ve sanatı merkezi olan Topkapı saray müzesi bulunmaktadır. Türkiye’de en çok ziyaret edilen İstanbul Topkapı sarayı Harem ve zülüflü koğuşu, Bağdat köşkü, Sofa köşkü, Revan köşkü gibi birden fazla bölümleri bulunmaktadır.

Mevlana Müzesi 

Mevlana Celaleddin Rumi’ ini dergâhı olan bu müze Rumi’nin eşyaları, el yazmaları, sekiz teli kemanı,  sabır taşı sergilenmektedir.

Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep’te bulunan Zeugma antik kentinde çıkarılan mozaik, heykeller, sütunların ve duvar resimlerin ve ya çeşitli kalıntıların sergilendiği müzedir.

Anadolu Medeniyetler Müzesi

Ankara’da sergilenen u müzede Paleolitik çağ, Neolitik çağ, Kalkolitik çağ, Eski Hitti, Urartu,, Lidya gibi dönelere ait kalıntılar bulunmaktadır.

Mardin Müzesi 

Mardin müzesinde, Eski Tunç, Asur, Urartu, Pers, Büyük Selçuklu ve Artuklular olmak üzere çok fazla eserler bulunmaktadır.

Kariye Müzesi

Türkiye’de prestijli müzeler hangileridir? Sorusuna cevap olan Kariye müzesinde, 14. Yüzyıl doğa roma resim sanatında en başarılı mozaik ve fresklerini sergileyen müzeler arasında yer alır.

Adana Arkeoloji Müzesi

Adana arkeoloji müzesi Hitit, Roma ve Erken Bizans Dönemi eserlerini sergilemektedir.

Gordion Müzesi

Ankara’da bulunan bu müzede Anadolu’nun en eski halkı olan Hititlerin ölü gömme şekilleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bütün dönemlerin hemen hemen hepsinin mozaik, demir alet, mühürleri ve sikkeleri bulunmaktadır.

Amasya Arkeoloji Müzesi

Geç Neolitik, Erken Kalkolitik Çağı Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig eserlerinin yanı sıra Osmanlı döneminden günümüze kadar çok fazla eserler bulunmaktadır.

Baksı Müzesi

Bayburt’a bulunan çağdaş sanat eserleri ve geleneksel el sanatları olan göz alıcı koleksiyon yer allamaktadır. Sergi salonu, kütüphane ve konferans salonu bulunmaktadır.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar

1 Eylül 2022

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar yazımızda hem dünyanın dört bir yanına duygularını dağıt...

İSVİÇRE MEDENİ KANUNU NEDİR? TÜRKİYE'DE NE ZAMAN UYGULANDI? 

30 Ağustos 2022

İsviçre Medeni Kanunu, 1907 yılında hukuk profesörü Eugen Huber tarafından hazırlanmıştır...

OLAĞAN ÜSTÜ HAL NEDİR?

30 Ağustos 2022

Olağanüstü hal veya kısa adı ile OHAL, olağanüstü durumlarda devletin hukuki açıdan daha r...

Nikola Tesla

13 Ağustos 2022

 Nikola Tesla Kimdir? Nikola Tesla, 1856 Sırbistan doğumlu Amerikalı bir mucittir. Elektrik ...