Vücut Direncini Arttıracak Bitkiler Nelerdir?

23 Şubat 2022

Vücut Direncini Arttıracak Bitkiler Nelerdir?

Vücudumuzun direnci bazen düşmekte hastalıklara açık hale gelmektedir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için rutin hale gelebilecek bazı alışkanlıkları edinmemiz ve beslenmemize dikkat etmemiz önerilmektedir. Bu yazımızın devamında diren arttırıcı bitkilere değindik. Ancak her bitkinin düzenli tüketilmesi için uzman görüşü almanın yerinde olacağı bilinmektedir. Bunun sebebi ise her bitkinin içeriğinde bulunan değerler nedeni ile herkeste farklı etki yaratabilmesinden ileri gelmektedir.

  • Zencefil vücut direncinin arttıran en güçlü bitkilerden biri olmaktadır. Özellikle vücut direncini arttırmada hastalık dönemlerinde de oldukça etkilidir. Zencefili limon suyu ile karıştırarak tüketebiliriz. Boğaz ağrısına ve inatçı öksürük durumlarında kullanılabilmekle birlikte normal zamanlarda da tüketmemiz önerilmektedir. Zencefil günümüzde tatlı yapımı ve içecekler dahil pek çok besinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
  • Ihlamur: Rahatlatıcı yapısı ile çay olarak tüketebileceğimiz ıhlamur aynı zamanda bağışıklık kuvvetlendirici olarak da tüketilebilmektedir. Limon ile birleştiğinde hem hoş kokusu hem de lezzetli tadı ile vazgeçilmez bir içecektir.
  • Mürver Özütü: Antioksidanlı içeriği sayesinde vücudumuzun direncini attıran kara mürver özütü pek çok vitamin ilacının da ana etken maddesi olarak kullanılmaktadır. Özellikle soğuk algınlığında etkili olan bu bitki vücudun terlemesine yardımcı olarak da kullanılmaktadır.
  • Kekik : İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve zengin antioksidan maddeler sayesinde bağışıklığı kuvvetlendiren kekik çayda dahil olmak üzere pek çok farklı yemeğin içinde tüketilebilmektedir. Hoş araması ile özellikle kış aylarında yaygın enfeksiyonel hastalıkların tedavisi için kullanılabilmektedir.
  • Adaçayı : Sakinleştirici etkisi ve hastalıklara iyi gelen bileşimleri sayesinde vücut için direnç arttırıcı bitki grubunda değerlendirilen adaçayı tüketimi ölçümü yapılması gereken bitki çeşitlerindendir. Özellikle hamile ve emziren annelerde kullanımının çok önerilmemesinin sebebi tuyon bileşimlerine sahip içeriği neden olmaktadır.
  • Nane: Kaynatıldığı zaman hem hoş kokusu hem de ferahlatıcı özelliği ile nefes açıcı olarak bilinen nane aynı zamanda vücut direncini en çok arttıran bitki gruplarındandır.Sindirim sistemine oldukça faydalı olan nane taze olarak tüketilmelidir.
  • Ebegümeci: Ateş düşürmede ve enfeksiyonun vücuttan atılmasında etkili olan bitki çeşitlerindendir. Bir çok farklı yemeği olabilen bu bitkiyi taze tüketmek içeriğinde bulunan zengin müsilajın faydalı olabilmesinde etkilidir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?

16 Nisan 2022

Bitkiler ile Tedavi Gerçekten Mümkün müdür?Alternatif tıp için oldukça önemli olan bitk...

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

3 Nisan 2022

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?Papatya çayı hem kokusu ile hem de yatıştırıcı etk...

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine Etkileri

9 Mart 2022

Zerdeçalın Bağışıklık Sistemine EtkileriZerdeçal içeriğinde bulunan pek çok yararlı ...

Gül Suyu Nedir?

4 Mart 2022

Gül Suyu Nedir?Gül Suyu, birçok insanın sevdiğine özel günlerde hediye ettiği gül çiç...