Yeni İşe Başlayacaklar İçin Tavsiyeler  

8 Haziran 2022

Yeni İşe Başlayacaklar İçin Tavsiyeler  

Yeni bir iş ve yeni bir arkadaş ortamı insanları hem heyecanlandıran hem de korkutan gelişmelerdir. İster daha önce çalışılmış, ister iş değiştirmiş veya yeni başlıyor olunsun, yeni meslektaşlar ve yeni işler ile tanışmak gerilim ve heyecan yaratabilir. Bu yazımızda yeni işe başlayacaklar için tavsiyeler vereceğiz.  

İlk İzlenim  

İlk iş gününüzde meslektaşlarla tanışılır ve iş daha iyi tanınır. Bu süreçte ilk izlenimlerin önemli olduğu unutulmamalıdır. Temiz, dikkatli giyinmek ve tanışılan insanlara karşı arkadaşça ve kibar olmak çok önemlidir. İletişim sırasında seçilen kelimelerin gücü iyi bilinir, ancak sözsüz iletişimin de önemli olduğunu unutmamak önemlidir. Dilerseniz sözsüz iletişim hakkında bilgi sahibi olarak iletişim becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Mevcut bir ortama yeni girildiğinde ve iş arkadaşlarının sizleri tanımak istemesi normaldir. Sorulan soruları bunu göz önünde bulundurarak yanıtlamak, iyi bir başlangıç ​​yapılmasına yardımcı olabilir.  

Planlı Çalışmaya Özen Göstermek  

Hiçbir işveren, öngörülen çalışma saatlerine ve çalışma koşullarına uymayan ve dolayısıyla düzeni bozan bir çalışanla çalışmak istemez. Sonuç olarak, çalışma saatlerine ve belirlenmiş kurallara göre çalışmaya özen gösterilmelidir. Belirlenen kurallarla ilgili herhangi bir sorunuz varsa yöneticiye veya şirketin insan kaynakları uzmanı ile iletişime geçebilirsiniz. İç uyumun yanı sıra size verilen işi yaparken ne kadar disiplinli olduğunuz da önemlidir. Örneğin, teslim tarihi dün olan ancak bugün gönderdiğiniz bir iş, müşterilerinizin başını belaya sokabilir ve yaptığınız işe gerçekten değer vermediğiniz izlenimi verebilir. Bu nedenle planlı çalışmak gerekir. İş planınızı tam anlamıyla oluşturmak için not alarak çalışmaları değerlendirebilirsiniz.  

Öğrenmeye Açık Olmak  

Yeni işe başlayacaklar için tavsiyeler arasında en önemlilerinden birisi öğrenmeye açık olmaktır. İşveren tarafından tercih edildiğinizde, muhtemelen diğer adaylardan daha güçlü bir özgeçmişe ve daha yüksek motivasyona sahipsiniz demektir.  Bunu düşünmek ve özgüven sahibi olmak güzeldir ama yine de yeni bir işe başlandığında ve eksikliklerin olması normaldir. Bu süreçte işi sorgulamak veya organizasyonun kültürü ile uygun bir şekilde ilişki kurmak önemlidir bu sayede eksikliğinizi geri plana atabilirsiniz.  


 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Meğer Makinemizde ki Bardaklar Bu Nedenle Çiziliyormuş

21 Eylül 2023

Bulaşık makinesi, deterjanın kalitesi, çok sık yıkama yapmak, yüksek ısıda yıkamak gibi ...

Mikrodalga Fırın Hangi Amaçlar İçin Kullanılır?

19 Eylül 2023

Mikrodalga fırınlar teknolojinin ilerlemesi ile birlikte mutfaklarımızda yer almaya başlayan ...

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?

30 Temmuz 2022

Plüton Neden Artık Bir Gezegen Değil?Plüton bir cüce gezegendir. Plüton’un Amerikalı as...

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?

29 Temmuz 2022

Zaman Yolculuğu Mümkün Müdür?Eski zamanlarda olsaydık bunu sorduğunuz için alay konusu o...