Alternatif Tıp Tedavi Yöntemleri

14 Haziran 2022

Alternatif Tıp Tedavi Yöntemleri

Homeopati, kişiye özgü uygulanabilen bir alternatif tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi, solunum yolu enfeksiyonları, mide ile ilgili hastalıklar, bağırsak sorunları, romatizma ile ilgili sağlık sorunları, ciltte oluşan alerjik sorunlar ve egzama tarzı cilt problemleri, tüm alerji ile ilgili reaksiyonlar, şiddetli baş ağrılarına sebebiyet veren migren rahatsızlıkları, menopoz ve adet dönemi gelişen semptomlar, fibramiyalji gibi sağlık sorunları için kullanılmaktadır. Tek dozda tedavi edilebilen bu yöntem yaygın bir şekilde kullanılarak bir çok hastalığın tedavi edilmesinde etkin rol oynamaktadır. 

Nöral terapi, yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak kullanılan bir tedavi yöntemidir. Enjeksiyon yöntemi kullanılarak tedavi edilmesi gereken bölgeyi iyileştirmeye yönelik olan bu yöntem sayesinde vücut kendini onarabilmektedir. Genellikle, bu yöntemde kas ağrıları ve sinirsel hastalıkların vücuda uyguladığı olumsuz etkiler anestezi yöntemi uygulanarak tedavi edilmektedir.

Akupunktur, 3000 yıl önce Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye'de de son yıllarda etkin bir şekilde kullanılmaya başlayan bu tedavi yöntemi son derece küçük iğnelerin vücuda batırılması şeklinde uygulanmaktadır. Vücutta ağrılı bölgelerdeki ağrıyı hafifletmek ve hatta ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan bu yöntem, baş ağrısı, sırt ağrısı, migren, kronik kas ağrıları, midede oluşan ağrılar için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca bu yöntem sayesinde;

  • Zayıflamaya yönelik tedaviler,
  • Sigara kullananların sigarayı burabilmelerine yönelik  çalışmalar,
  • Psikiyatrik rahatsızlıkların tedavi edilebilmesi için de kullanılabilmektedir.

Masaj Uygulaması Şeklindeki Alternatif Tedavi Yöntemi 

Refleksoloji, ayak masajı olarak da bilinen bir tedavi yöntemidir. Vücuttaki bazı önemli noktalara masaj yoluyla uygulanan bu tedavi yöntemi genellikler el, ayak ve kulak bölgelerindeki kasların yumuşatılmasına yönelik bir tedavi uygulaması olarak bilinmektedir. Stres ve kaygılı ruh haline bağlı olarak oluşan ağrılı bölgelerde kullanılan refleksoloji yöntemi ile ağrılar hafifletilmektedir. Bu tedavi yöntemi vücutta oluşan kronik yorgunluk, uykusuzluk, baş ve sırt ağrıları gibi sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem sayesinde insanların yaşam kaliteleri yükselerek, daha sağlıklı bir vücut elde etmeleri sağlanmış olacaktır. 

Manyetik Etkileşim İçeren Alternatif Tıp

Manyetik alan tedavisi, dokularda iyileşme ve yenileme etkisi olan bir tedavi yöntemidir. Fiziksel bir tedavi yöntemi olan manyetik alan tedavisi hücre zarı fonksiyonlarını ve kan dolaşımını düzenleme etkisi olan bir yöntemdir. Bu uygulanan yöntemin hedefi bel, boyun, diz, sırt, omuz bölgelerinde oluşan ağrılı bölgelerdeki ağrıyı hafifleterek kişilerin yaşam kalitesini arttırmaktır. Manyetik alan etkileşimine dayalı bu tedavi yöntemi Türkiye'de yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Korona Virüsü Aşıları Yeni Varyantlara Karşı Etkili Midir?

29 Temmuz 2022

Korona Virüsü Aşıları Yeni Varyantlara Karşı Etkili Midir?Korona virüs, Çin ülkesinde...

Korona Virüs Aşısının Pandemiye Etkisi

9 Haziran 2022

Korona Virüs Aşısının Pandemiye EtkisiPandemi kıtalar arası yayılma özelliği olan salg...

Etkili Psikolojik İlaçlar Hangileridir?

5 Haziran 2022

Etkili Psikolojik İlaçlar Hangileridir?Etkili Psikolojik İlaçlar Hangileridir? sorusu psikol...