EN ÇOK İZLENEN FİLMLER

30 Ağustos 2022

Tüm zamanların en çok izlenen ve hasılat yapan filmleri neler? 

1. AVATAR

 James Cameron tarafından yazılan ve yönetilen bu film, 2009 yılında 3D teknolojisi ile çekilmiş ilk filmdir. Film 2.847.246.203 dolar hasılat ile tüm zamanların en çok hasılat yapan filmidir. 67. Altın Küre Ödülleri'nde en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini kazanmıştır.

2. AVENGERS END GAME

 Marvel Studios tarafından yapılan bu film, Marvel Sinematik Evreninin yirmi ikinci filmi, faz üçün son filmidir. Film 2.7 milyar dolar hasılat yapmıştır. Güçlü ve kalabalık oyuncu kadrosu ile dikkat çeken bu film, süper kahraman filmlerini sevenlere büyük bir seyir keyfi yaşatmıştır.  

3. TİTANİC

 Yayınlandığı döneme ve günümüze damga vuran; aşk, felaket, epik temalı bu filmi James Cameron yönetmiştir. Dünya çapında bir milyon doları geçerek hasılat yapan ilk filmdir ve rekorunu 12 yıl boyunca elinde bulundurmuştur. Sinema sektöründe her zaman hatırlanacak efsanevi bir filmdir. Sizlere izlerken hem gerilip hem de ağlayacağınız anlar yaşatacaktır.

4. STAR WARS GÜÇ UYANIYOR

Yıldız Savaşları serisine ait bu film 2015 yılında izleyici ile buluşmuştur. Bilim kurgu ve uzay filmlerini sevenlerin heyecanla izleyeceği ve beğeneceği bir filmdir. Farklı dünyaları görebileceğiniz Star Wars Güç Uyanıyor filmi seri içerisinde en çok hasılata sahip filmdir.

5. AVENGERS İNFİNİTY WAR

Marvel Sinematik Evreninin on dokuzuncu filmidir. Anthony Russo ve Joe Russo kardeşler tarafından yönetilmiştir. 2.048 milyar dolar tüm zamanların en çok hasılat yapan beşinci filmidir. 

6. JURASSİC WORLD

1993 yılında yayınlanan ve zamanında adından sıkça söz ettiren Jurassic Park filminden 10 yıl sonrasını bizlere gösteren filmdir. Bu film ile dinozor dünyasında yeni bir evren başlamıştır. İzlemesi oldukça keyifli olan filmi Colin Trevorrow yönetmiştir.

7. THE LİON KİNG

 1994 yılında yayınlanan Aslan Kral filminin yeni versiyonudur. 3D animasyon teknolojisi kullanılmıştır. Ailenizle beraber izleyebileceğiniz duygusal ve heyecanlı bir animasyondur. 

8. AVENGERS

 Marvel Sinematik Evreninde birinci fazın son filmi, serinin ise ilk filmidir. Iron Man, Thor, Captain America, Hawkeye, Black Widow, Hulk'un ilk kez bir araya geldiği film 1.518.812.98 dolar hasılat yapmıştır.

9. FURİORUS 7

 Hızlı ve Öfkeli filminin yedincisidir ve aksiyon filmidir. Filmi James Wan yönetmiştir. Film çekimleri sırasında, başrol oyuncusu Paul Walker'ın ölmesiyle yerine kardeşi Cody Walker oynamış ve bilgisayar teknolojisi ile yüzü Paul Walker'a benzetilmiştir.

10. FROZEN 2

 Walt Disney Animasyon Stüdyosu tarafından hazırlanan Frozen'ın devam filmidir. Müzikal animasyondur. Film 1.450 milyon dolar ile tüm zamanların en çok hasılat yapan onuncu filmidir.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Anarşizm ‘in Öğretisi Nedir?

1 Eylül 2022

Anarşizm‘in öğretisi nedir? Sorusu insanların birbirlerine sıklıkla sorduğu bir sorudur. He...

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar

1 Eylül 2022

Dünyaca Tanınan Türk Ressamlar yazımızda hem dünyanın dört bir yanına duygularını dağıt...

Batıl İnanç Nedir?

1 Eylül 2022

Batıl inanç nedir? Sorusu son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bir durum halini aldı. Bun...