Hayatımızı Kolaylaştıran İcatların Sahipleri

10 Haziran 2022

Hayatımızı Kolaylaştıran İcatların Sahipleri

Zaman içerisinde teknoloji de evrimleşerek yaşam tarzımızı önemli derecede değiştirdi. Günümüz çağında, çoğu insan gün içerisinde yaşam aktivitelerini gerçekleştirmek için teknoloji açısından en gelişmiş araçları kullanmayı tercih ediyor. Son teknolojik gelişmeler sadece yaşam standartlarına değil, aynı sırada iş rutin görevlerini yerine getirme şekillerine de rahatlık getirmiştir. 

İnternet üzerinden bilgiye ulaşmak veya günlük diğer yaşam aktivitelerini gerçekleştirmek için hayatımızın her alanında geçmişte bulunarak şuan hayatımızı kolaylaştıran icatları kullanmaktayız. 

Hayatımızı En Kolaylaştıran 3 İcat ve Sahipleri

Otomobil

Fransa’da Nicolas – Joseph Cugnot kardeşler tarafından ilk buharlı otomobil yapıldı. Fakat kullanım zorluğu nedeniyle üretilmedi. Hidrojen gazı yakarak içten yanmalı şekilde çalışan ilk motor İsviçre’de 1806 senesinde icat edildi. Yaklaşık olarak 50 sene sonra ise Fransa’da hidrojen gazını yakıt olarak kullanan motor üretildi. Fazla sayıda üretilip satılan ilk benzinli otomobili ise Alman mühendis olan Karl Benz 1885 senesinde yapmıştır. 1908 senesinde Henry Ford ise direksiyonu sol tarafa koyarak ve motorlu kapalı hale getirerek günümüzde kullanılan otomobili geliştirmiştir. 

Telefon

Graham Bell, annesinin ve eşinin duyma engeli için duymalarını sağlayacak bir alet yapmak üzere yola koyulmuştur. Bu konuda Thomas Watson isimli elektrik mühendisi ile çalışmaya başlamıştır. Bell ve Watson ikilisi, 1875 senesinde sesin tel üzerinden başka bir yere gittiğini ortaya çıkardılar fakat ses anlaşılmaz bir şekilde ilerliyordu. Bell atölyesinde çalışmalarına devam ederken üzerine asit dökülmesiyle Watson’u yardıma çağırdı “Watson, çabuk buraya gelin!” Aslında farkında olmadan 10 Mart 1876 senesinde bu iletişim ile ilk telefon görüşmesini gerçekleştirmiş oldular. 

Bilgisayar

Günümüz şartlarında hayatımızı kolaylaştıran icatların başında bilgisayar gelmektedir. Charles Babbage sayesinde Difference Engine ismiyle 1991 senesinde Londra’da bulunan Bilim Müzesi’nde meydana getirilip başarıyla çalıştırıldı. John Mauchly ve Presper Eckert ikilisi ise, 1946 senesinde ilk elektrikli bilgisayarı ENIAC ismiyle oluşturdular. Bu bilgisayarın yapımı 4 yıl sürmüştür. Ayrıca 167 metrekare yer kaplıyordu ve 30 ton ağırlığındaydı. Şuan kullanılan bilgisayarın ilk üretimi olan ENIAC zaman içerisinde birçok işlemi yaptı, görevlerini yerine getirdikten sonra ise 8 yılın sonunda 2 Ekim 1955 senesinde fişten çekildi. 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

KIZIL GEZEGEN MARS VE BİLİNMEYENLERİ

2 Mayıs 2023

Mars, Güneş Sistemi'nde Dünya'ya en yakın dördüncü gezegendir ve "Kızıl Gezegen" olarak da ...

DUYGULAR VE ORGANLAR ARASINDAKİ İLİŞKİ

30 Nisan 2023

İbn-i Sina (veya Avicenna olarak da bilinir), 980-1037 yılları arasında yaşamış İranlı bir ...

VENÜS'ÜN DÜNYA ETRAFINDAKİ TAM DÖNÜŞÜ

2 Eylül 2022

Venüs veya Çolpan; Güneş’e en yakın ikinci, sıcaklık bakımından en sıcak gezegendir. Gü...

Fen Bilimleri Kaç Ana Başlıkta İncelenmektedir

14 Ağustos 2022

 Fen bilimleri; insanların maddesel çevresindeki nesneleri ve olayları deneyler, buluşlar v...