İlginç Sporlar Nelerdir?

12 Mayıs 2022

İlginç Sporlar Nelerdir?

Spor insanlık tarihinden bu yana insan hayatında var olmuş; gerek fiziksel gerekse ruhsal sağlığın korunması amacıyla gerçekleştirilen bir takım faaliyetler olarak tanımlanabilir. Spor birden fazla insanın bir araya gelerek yapılabildiği gibi bireysel olarak da gerçekleştirilebilmektedir. Yapılan ilginç sporlar nelerdir? veya az bilinen spor dalları hangileridir gibi sorular; spor severlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Spor kültürü genel itibari ile içinde bulanan toplumun gelenek ve göreneklerine göre şekil almaktadır. Ayrıca modern dünyada gerçekleşen hızlı dönüşümler toplumların etkileşime girerek ortak spor dallarında rekabet ettikleri görülmektedir. Genel olarak spor; futbol, basketbol, hentbol, moto yarışları gibi akılda kalmış olsa da yeryüzünde oldukça farklı ve birbirinden ilginç farklı spor dalları bulunmaktadır?

İlginç Spor Dalları Nelerdir? Extrem Sporlar Nedir?

Spor her ne kadar ağırlıklı olarak fiziksel hareketlere bağlı olarak gerçekleştirilen faaliyetler olarak tanımlanmış olsa da zekâ, bilgi ve beceri gibi özellikleri de içinde barındırması gerekmektedir. Bu durum ise ilginç sporlar nelerdir? veya insan sınırını zorlayan her aktivite spor olarak tanımlanabilir mi sorusu ile baş başa bırakmaktadır. 

Extrem sporlar; özel olarak eğitim almış ve bu alanda gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış insanlar tarafından gerçekleştirilmesi oldukça önem taşımaktadır. Tersi durumunda gerek insan sağlığına gerekse çevreye karşı ortaya çıkabilecek muhtemel istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır.

Extrem Sporlar Hangileridir?

Extrem sporlar insanların hayal gücünü zorlayan, doğaya ve kendisine meydan okuduğu spor dallarıdır. Genel olarak extrem sporlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Yanardağ sörfü;adında da anlaşabildiği üzere bir yanardağ tepesi üzerinden kayarak gerçekleştirilen spor türüdür. Son derece güvenlikli giysi ve ekipmanlar ile yapmak gerekmektedir.
  • İlginç sporlar nelerdir? sorusuna bir diğer yanıt ise Orta Asya kültürüne ait olan Buzkaşi’dir.  At üstünde gerçekleştirilen bu spor, resmi olarak tanınmamış olsa da halk arasında oldukça sevilmektedir.
  • Bataklık dalışı; festival veya toplu kutlamalarda oldukça yapılan ve genel olarak extem sporlar arasında en az hareket gerektiren bir spor dalı olduğu varsayımı yanlış olmaz. Gözlük ve şnorkel yardımı ile bataklığa dalış yapan yarışmacıların normal yüzme hareketlerinin yasak olduğu bir spor dalıdır.
  • Zorbing; bireysel olarak gerçekleştirilmektedir.   Son derece güvenlikli bir topun içinde, yamaçtan yuvarlanan yarışmacılar için herhangi bir süre sınırı veya bitiş çizgisi yoktur.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Basketbolda İşaretler Ne Anlama Gelir?

26 Mayıs 2022

Basketbolda İşaretler Ne Anlama Gelir?Basketbolda hakemlerin kullandığı pek çok işaret bu...

Yaşlılıkta Spor Yapmanın Önemi Nedir?  

19 Mayıs 2022

Yaşlılıkta Spor Yapmanın Önemi Nedir?  Yaşlılıkta spor yapmanın önemi nedir sorusu he...

WWE Nedir?

18 Mayıs 2022

WWE Nedir?WWE, World Wrestling Entertainment teriminin kısaltması olarak kullanılmaktadır. A...

Uzak Doğu Dövüş Sporları

18 Mayıs 2022

Uzak Doğu Dövüş SporlarıUzakdoğu dövüş sporları rakibin saldırısını durdurmayı am...