WWE Nedir?

18 Mayıs 2022

WWE Nedir?

WWE, World Wrestling Entertainment teriminin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Amerikalı profesyonel güreş eğlence şirketidir. WWE, Jess McMahon ve Toots Mondt tarafından 1952 senesinde “Capitol Wrestling Corporation” ismiyle kurulmuştur. 2014 senesinden itibaren de, yılda yaklaşık 300’den fazla program gerçekleştirmektedir. Yaklaşık 150’den fazla ülkede, yaklaşık 36 milyon izleyiciyle yayınlar yaparak dünyanın en büyük profesyonel güreş şirketi olarak yayın hayatına devam etmektedir. 

WWE’de tamamen spor karşılaşması olarak senaryolar yazılmaktadır. Ayrıca hareketlerin tamamen gerçek olması ve bazı zamanlar hareketlerin doğru gerçekleştirilememesi sebebiyle genellikle yaralanma, sakatlanma ve ölüm riskleri bulunmaktadır. Bununla beraber WWE, 1980’li zamanlardan itibaren “spor eğlencesi” olarak hayatına devam etmesinin yanında şirketin gelir elde etmesi amacıyla ürünler de satmaya başlamıştır.

WWE RAW

WWE Raw, Monday Night Raw tam adı olmakla beraber kısaca Raw adıyla bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde Pazartesi geceleri USA Network’te canlı olarak yayınlanan profesyonel güreş televizyon programıdır. Raw programında, WWE’deki Raw brand’inde çalışanlar görünmektedir. Program ilk olarak 11 Ocak 1993 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. O zamandan beri de WWE’nin öncü programı olarak kabul edilmektedir. 

Raw, 2000 yılı Eylül ayında USA Network kanalında TNN kanalına geçmiştir. 2003 senesi Ağustos ayında ise Spike TV’ye geçiş yapmıştır. 2005 senesi 3 Ekim tarihinde ise tekrar USA Network kanalına geçiş yaparak günümüzde hala bu kanalda yayın yapmaktadır. 2016 senesi 9 Aralık tarihinden itibaren Raw programının 30 günden eski olan bölümleri WWE Network kanalından yoğun talep üzerine izleyiciyle buluşmuştur.

WWE RAW Dövüş Sporu Teknikleri

  • Frog Splash: Yüksek mesafeli bir yerden, yerde yatan rakibin üzerine kurbağa şeklinde dizleri karnına çekerek yüz üstü atlamak. WWE Raw dövüş sporu tekniklerinden en sık kullanın bu harekettir.
  • Shooting Star Piledriver: Rakibi belinden sıkıca kavrayarak baş aşağı pozisyonda yere çarpmak. Bu sırada bu hareketi yapa kişinin kalça üzerinde oturarak yapması gerekmektedir.
  • T-Bone Suplex: Yükseklik tanımaksızın rakibi belinden kavrayarak yere çarpmak.
  • Back Stabber: Rakibin arkasından saçından tutarak, iki ayakla rakibin sırtına ayak tabanı ile basmak suretiyle rakibi yere çarpmak.
  • Chokeslam: Rakibi tek el ile boğazından tutarak diğer el ile kemer bölgesinden yakalayarak havaya kaldırıp yere çarpmak.

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Basketbolda İşaretler Ne Anlama Gelir?

26 Mayıs 2022

Basketbolda İşaretler Ne Anlama Gelir?Basketbolda hakemlerin kullandığı pek çok işaret bu...

Yaşlılıkta Spor Yapmanın Önemi Nedir?  

19 Mayıs 2022

Yaşlılıkta Spor Yapmanın Önemi Nedir?  Yaşlılıkta spor yapmanın önemi nedir sorusu he...

Uzak Doğu Dövüş Sporları

18 Mayıs 2022

Uzak Doğu Dövüş SporlarıUzakdoğu dövüş sporları rakibin saldırısını durdurmayı am...

Kilo Almak için Spor Yapılır mı?

16 Mayıs 2022

Kilo Almak için Spor Yapılır mı?Spor sadece kilo vermek ve zinde kalmak için yapılmamakta ...