Merkür Retrosu Burçları Nasıl Etkiler?

18 Mayıs 2022

Merkür Retrosu Burçları Nasıl Etkiler?

Merkür retrosunun burçlara olan etkisi konusuna değinmeden önce Merkür Retrosu nedir? Sorusunu cevaplamak gerekir ise; Merkür retrosu yada Merkür gerilemesi olarak ifade edilen olayın burçlar üzerinde bir takım etkileri olduğu bilinmektedir. Bilindiği gibi gezegenlerin insan davranışları konusunda pek çok etki yarattığı ile ilgili çok fazla araştırma bulunmaktadır. Merkür retrosu olayı da bu gezegen hareketlerinden en önemlilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle iletişim yönünden pek çok olayın etkilendiği öne sürülen bu durumla ilgili olabilecek olaylara örnek vermek gerekir ise bir türlü hayata geçirilemeyen ve sonuçlandırılamayan işler, anlaşmalar, boşta kalan süreçler ve gündelik hayatımızda çok sık karşılaştığımız karara bağlanmayan olaylar etki alanında sayılabilecek olaylardandır. Merkür retrosu herkes üzerinde aynı etkiyi yaratmamakta olup farklı burç gruplarında farklı etkiler gösterebilmektedir. 2022 yılı içerisinde tam dört defa yaşanacak bu süreçler ocak, mayıs, eylül ve aralık aylarının belirli günlerinde gerçekleşecektir.

Merkür'ün Burçlarda Kalış Süresi

Merkür'ün burçlara etkisi burçta kalış süresine bağlı olarak değişebilmektedir. Merkür gezegenin bir burçta kalış süresi ortalama olarak 15 gün kadar sürebilmekle beraber bu hareketine bağlı olarak değişebilen bir konudur. Yıl içinde üç yada dört kez gerileme gösteren Merkür bu durumlarda Merkür retrosu yaşatır. Merkür tüm haritalarda iletişim gezegeni olarak ifade bulmaktadır. Dolayısı ile insanların birbiri arasında kullandığı iletişim gücü  ve birbirimizi anlama durumlarımızla yakından ilişkilidir. Her burç grubunun bir yönetici gezeni olmakla birlikte Merkür burcunun yönetiminde olan burç grubu ise Başak burcudur.Ama kişinin doğduğu tarihlere göre hangi burç grubunda ise bunun dışında dekan yönetici gezegenlerinde etkisi altında olduğu bilinmektedir.

Merkür Retrosunun Burçlara Etkisi

Mayıs 2022'de meydana gelen ikizler ve boğa burcunda dolaşan Merkür retrosu ile birlikte hayatımızda başta iletişim yönlü ciddi gelişmeler olabilmektedir. Merkür retrosu hareketinin ikinci döneminde ise elektronik aletlerin bozulmalarına karşın önlemler alınması tavsiye edilmektedir. Özellikle boğa burçları için Merkür retrosu döneminde iken alacağı ekonomik kararlara dikkat kesilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler ön planda.İkizler burcu için ise bu dönem iletişim yönünden son derece dikkatli davranılması gereken bir süreci işaret ediyor. Başak burçları için ise yönetici konumunda olan Merkür gezegenin etkileri iş yaşamında olacak. Özellikle geri çekilişle birlikte iş fırsatlarının değerlendirilmesi ile ilgili süreçler yaşanabilir.

 

Yorumlar

İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Lütfen adınızı giriniz!
Lütfen puan seçin!
Lütfen bir yorum yazın!

İlgili Yazılar

Astrolojik Kişilik Nedir?

26 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik Nedir?AstrolojiAstroloji, çeşitli gök cisimlerinin, insan karakteri v...

Farklı Takvimlere Göre Burçlar

25 Mayıs 2022

Farklı Takvimlere Göre BurçlarAstroloji; gök cisimlerin insanın karakteristik özellikleri ...

Burçların Genel Kültür Seviyeleri

25 Mayıs 2022

Burçların Genel Kültür SeviyeleriKOÇEgoları yüksek olan koç burçlarının genel kü...

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel Bağlılık

25 Mayıs 2022

Astrolojik Kişilik ve Örgütsel BağlılıkAstrolojik KişilikGökyüzünde bulunan 12 bur...